Палав тасманийски дявол задигна телефона на туристка, а после избяга с диви писъци. Случката се развива в австралийски парк за диви животни.

Жакил Фрейзър посетила Боноринг, за да види представители на местната фауна. Тя взела и смартфона си, за да си направи снимки за спомен, но идеята не се развила по план.

Когато Жакил влязла във волиерата на тасманийския дявол, той надал яростен писък и захапал Айфона. Жената се  стреснала силно от неочакваната реакция.

Дяволът не позволил на служителите на резервата да го хванат, а протължил да обикяла клетката, надавайки писъци. В крайна сметка успял да се вмъкне в бърлогата си, стискайки устройството.

После гледачите успели да го примамят навън, а телефонът бил взет с помощта на търговия. Те дали на тасманийския дявол блескящо камъче в замяна на Айона. Без съмнение добра сделка.

Жакил го получила обратно, а щети почти нямало. Ако не броим, разбира се, следите от зъбите на животното по екрана.

Представителите на вида имат една от най-мощните захапки сред млекопитаещите, пише "Дейли мейл". Като имат сила да дори да счупят кост. Размера на главата им позволява да отварят челюстите си на цели 80 градуса -  което в конкретния случай би позволило на тасманийския дявол да захапе далеч по-обемна електроника.

Превод: GlasNews.bg