83-годишна жена доказа, че възрастта е само число, след като успя да завърши за трети път екстремно кално състезание, наречено Tough Mudder race, в което се катери по стени и пълзя под препятствия.

Милдред Уилсън, живееща в Сикстън, Мисури е най-възрастният участник, който е финиширал в петкилометровия крос, проведен на 1 май. Състезанието включва кално трасе от 5000 метра, на което са разположени цели 13 най-различни препятствия, а дамата тренирала специално, за да е в топ форма, като играела разновидност на бадминтона и ходела пеш.

“Много хора смятат, че когато остареят трябва само да седят, това не е съвсем така”, казва Уилсън месец преди събитието.

Тя казва, че винаги е обичала да се състезава и се наслаждава на трудностити, пише "Дейли Мейл".

Милдред завършва за първи път Tough Mudder още през 2019 година, когато е навършила 80 години, а нейна мотивация се оказва собствения й син, който преминава подготвителен курс за трудния крос в Лас Вегас. Тя разказва, че когато Дани я попитал дали не иска да се пробва, отговорила, че ако участва иска да е подготвена, за да се справи, а не само да отбие номера.

Тогава започнала да тренира и прекарала няколко месеца, готвейки се за участието си, като потърсила и лекарско одобрение.

“Исках да съм сигурнd, че съм достатъчно силна, за да се справя”, казва Милдред. През нейното първо състезание до нея е сина й, а семейството и приятелите са край нея, за да я окуражават. Там е и съпругът на Милдред – Фарел, когото тя нарича свой най-голям фен.

През 2020 година тя отново се състезава и дори успява да събере 12 000 долара за благотворителност, които са предназнечени за строежа на кладенец за чиста вода в Африка. Бягането й има и още една кауза- тя го посвещава на Фарел, който умира заради инфаркт след боледуване от коронавирус.

Преди да се състезава за трети път, тя и нейният по-малък син, който е пастор, създават сметка за набиране на дарения в платформата GoFundMe, а каузата е добре позната – събиране на пари за строеж на кладенци. За сега е съблала цели 1750 долара от заложена цел от 5000.

За третото си бягане има и още една кауза – тя посвещава усилията си и на своята снаха, която се бори с рак на панкреаса.

Участието в усилното състезание вече е традиция за Милдред и нейния син. Мъжът участва първо в 10-километровото бягане, а после и в 5-километровото, за да държи Милдред под око.

Превод: GlasNews.bg