Британката Лепт Аноним се превърна в човека с най-много имплантирани чипа в тялото си. Броят им е над 50, като първият е поставен през 2007 година, пише сайтът entrepreneur.com.

Идеята за интегриране на кибернетични компоненти в човешкото тяло доскоро бе запазена единствено за научната фантастика. Технологичният напредък обаче започна бавно да превръща тази концепция, наречена трансхуманизъм, в реалност.

Милиардери като Илон Мъск и Питър Тийл създават и финансират компании, чиято цел е да "слеят човека с машините".

Технологичните предприемачи виждат в трансхуманизма средство, с което могат да се сдобият с нови свръхчовешки способности, да забавят стареенето и дори да победят смъртта.

"Трансхуманистите се стремят към продължаване и ускоряване на еволюцията на интелигентния живот отвъд сегашната му човешка форма и ограничения", споделя британския философ Макс Мор, който вдъхновява британката Лепт Аноним да поеме по пътя, която по нейни думи я превръща в "биохакер".

В блога си SapiensAnonym Лепт разказва за прехода си отвъд "биологичното". Това веднага й печели армия от критици, но и тесен кръг от последователи.

Всичко започва през 2007 г., когато британката купува цифров чип, четец и медицински инструменти. Неин приятел, студент по медицина, прави разреза в Лепт поставя сама първия чип.

Оттогава Аноним е имплантирала над 50 кибернетични устройства в цялото си тяло. Тя е направила повечето операции сама и без да прилага анестезия, тъй като не може да си я купи, защото няма медицинска акредитация.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Future Grind (@future_grind)

Аноним не препоръчва на никой да повтаря експериментите й. Тестовете, които тя прави върху тялото си, разкриват как точно могат да функционират чиповете, как черпят електрическа енергия и до къде се простира границата на съвременните технологии.

Лепт Аноним е поставила магнити в своите пръсти, които й позволяват да почувства дистанцията до обкръжаващите я предмети. Освен това тя е имплантирала малък чип, който действа като безконтактна банкова карта. Британката плаща "с ръката си" на всеки ПОС терминал и не се страхува, че някой ще открадне кредитната й карта.

През 2019 година обаче Аноним претърпява инцидент. При опит да имплантира Wi-Fi антена и USB, британката наранява нервите на ръката си.

Сега Тя/Той описва себе си като безполов и модифициращ себе си трансхуманист и иска да докосне бъдещето веднага, без помощта на корпорациите, които вече разработват интерфейс между мозък и компютър и подготвят ново поколение импланти.

И докато експериментите на Аноним върху тялото й може да изглеждат странни, то Илон Мъск е обявил плановете си да започне тестово "чипиране" на хора до края на тази година.