Всеки човек има право да бъде щастлив и да живее за своето удоволствие – в рамките на закона, разбира се. В някои страни законите позволяват неща, за които обикновеният европеец дори не би си помислил.

7. Употреба на всякакви наркотици

Източник: netdna-cdn

От 1 юли 2001 г. в цяла Португалия е в сила закон, декриминализиращ всички видове наркотици, включително кокаин и хероин. Според новото законодателство е имало „декриминализация“, а не „легализация“ на наркотиците.

По този начин, съгласно закона, притежанието на наркотици за лична употреба и действителната употреба на наркотици все още са забранени, но нарушаването на тези забрани се счита за чисто административно и е извадено от обхвата на наказателното право. Контрабандата все още е включена в списъка на криминалните престъпления.

В миналото наркоманията в тази страна беше голям проблем: всеки стотен беше на тежки наркотици като хероин. В рамките на четири години от декриминализацията на наркотиците, смъртните случаи от предозиране намаляха с 90%, а процентът на заразените с ХИВ намаля.

6. Да имате бързострелна картечница

Източник: netdna-cdn

В САЩ е законно притежаването на автоматични оръжия - това не е тайна или новина. Но не всеки знае, че в тази страна е напълно законно да се купи дори многоцевна скоростна картечница. Такова оръжие със скорост на стрелба до 6000 изстрела в минута е способно да покоси повече от един вражески отряд.

Благодарение на вратичка в Закона за защита на собствениците на огнестрелни оръжия от 1986 г., американски гражданин може да закупи такива оръжия за масово унищожение, за да защити собствения си дом. За да направи това, той се нуждае от втори клас лиценз.

Такива картечници са много скъпи и не е лесно да ги намерите, но ако имате време и желание, е напълно възможно да оборудвате крепостта си с такива оръжия.

5. Да карате танк

Източник: irishmirror

От техническа гледна точка Обединеното кралство Великобритания и Ирландия не е единственото място, където гражданите имат право да управляват танк. В много страни има места, където срещу пари ще ви разкарат с бронирана кола. Във Великобритания и Ирландия обаче можете лесно да карате танк по улиците - например да отидете на пътя до супермаркета за хранителни стоки или да вземете децата от училище. Просто трябва да свалите оръдието и да поставите гумени протектори на колелата.

След като изискванията са изпълнени, можете да карате навсякъде. И някои хора се възползват от тази възможност. Например ирландецът Шейн Алън (на снимката), който държи своя Scorpion CVRT в собствения си гараж и го кара до магазина. А негов приятел поискал да наеме танка за сватбата.

4. Да се омъжите се за куче

Източник: wordpress

В Индия можете да се ожените не само за куче, но и за всяко животно, дърво и дори плод, който харесвате. Просто кучетата са най-популярни.

Един мъж от Ню Делхи каза, че е обесил две кучета, докато е бил напушен като тийнейджър и впоследствие се парализиран. За да изкупи детската си жестокост, той, по съвет на астролог, решава да се ожени за куче. Семейството на мъжа му помогнало да намери красива опашата булка.

Сключването на брак с дървета в Индия е много често срещана практика, която ви позволява да заобиколите закона, който забранява на по-малкия брат да се ожени преди по-възрастен.

3. Да си инжектирате дрога под наблюдението на лекар

Източник: netdna-cdn

Във Ванкувър, Канада, има правителствена агенция, където наркозависимите могат абсолютно законно да си инжектират доза дрога под наблюдението на лекари. Разбира се, трябва да си донесете своя. Името и фамилията може да са измислени. В сградата има 12 кабини, всяка със стерилна спринцовка и чиста игла.

Медицинският персонал ще ви помогне да намерите вената, ако е необходимо. Основно служителите се грижат посетителят да не умре от свръхдоза. Някои наркомани идват тук по два-три пъти на ден.

Програмата стартира преди няколко десетилетия, когато Ванкувър имаше най-висок процент на ХИВ сред развитите страни. Сега, според медиите, ситуацията се е подобрила.

2. Инсталирайте огнехвъргачка на автомобила

През 2001 г. Южна Африка разреши използването на радикално устройство против кражба - Blaster. Това е огнехвъргачка с дължина на изхвърляне на пламъка до 20 метра, предназначена специално за монтаж върху автомобил.

1. Да продадете бъбрека си

Източник: netdna-cdn

Иран разрешава търговията с човешки бъбреци. Хората, които искат да продадат органа си, залепват плакати по улиците. Обикновено в обявите посочват кръвната група и телефонния номер. Някои хора подхождат към рекламата по-креативно – използват ярки, привличащи вниманието цветове. Други цитират резултати от изследвания, показващи, че бъбрекът е в добро състояние.

Търговията с органи в Европа е много двусмислена, но в Иран мнозина смятат, че тя се е превърнала в спасение за здравната система. Легалният пазар за човешки бъбреци удължава живота на тези, които се нуждаят от трансплантация, тъй като вече не им се налага да чакат няколко години за донор.