Това е състезание за издръжливост и скорост. Това е зрелищна тръпка. Най-бързите коли в света предлагат по нещо за всеки. Факт е, че всяка година автомобилите стават все по-бързи и футуристични, а борбата за званието “най-бързата кола в света” става все по оспорвано.

Модерните автомобили са по-леки, елегантни и мощни откогато и да било. Най-високите скорости са далеч над предишния “златен праг” от ~ 480 км / ч. Най-новите хиперавтомобили и суперавтомобили са произведение на изкуството на 4 гуми.

  1. Hennessey Venom GT: 434 км / ч

Проектирането и разработването на този автомобил отнема цели две години. Създадени са едва 29 бройки на скромната цена от 1,2 милиона долара.

Самият суперавтомобил е разкошенс с плавни извивки и хармонично, създадено от ултра леки въглеродни влакна. Hennessey Venom GT прилича на дива котка, готова да скочи напред всяка секунда.

И това е скок – Venom GT достига максимална скорост от 434 км / ч и достига ускорение от 0 до 100 км / ч за 3,05 секунди.

 

  1. Bugatti Chiron Super Sport 300+: 483 км / ч

Bugatti е наложен бранд в луксозните хипер автомобили от години. Chiron Super Sport 300+ има претенции за злава, която ще остане в историята. Това е първата кола, преминала бариерата от 483 км / ч.

Bugatti Chiron Super Sport 300+ представлява безупречен баланс между форма и функционалност, аеродинамика и естетика. С ускорение от 0 до 100 км / ч за 2,4 секунди, този автомобил със сигурност притежава скорост и стил, достойни за класацията.

 

  1. Hennessey Venom F5: 484 км / ч

Името на този автомобил е препратка към най-бързото торнадо. Естествена природна сила, на която Hennessey Venom F5 подражава с огромната си мощ и невероятни скорости.

Под капака на Venom F5 има близо 2000 конски сили. Това дава на този модел онова, от което се нуждае, за да достигне максимална скорост от 484 км / ч. Ускорението му е също толкова впечатляващо, тъй като достига от 0 до 100 км / ч за по-малко от 2 секунди.

Създаден, за да помогне на Hennessey да счупи световния рекорд, което преди това брандът направи с GT, F5 е надграден със стил, ексклузивност, цена и скорост. Произведени са само 24 бройки, а цената на всяка е 1,6 милиона долара. Ярко жълтият цвят и въглеродните влакна са просто емблематични за тази марка.

 

  1. Bugatti Bolide: 498 км / ч

Bugatti Bolide е лека хиперкола, която демонстрира богатия обхват на бранда по отношение на красота, мощност и иновации. Този модел демонстрира на какво е способен двигател W-16. Освен това автомобилът съчетава футуристични форми и лекота, стоейки само на метър от земята. Максималната скорост на Bugatti Bolide е 498 км / ч при ускорение от 0 до 100 за 2,17 секунди.

  1. Koenigsegg Jesko Absolut: 531 км / ч

Швейцарският производител на автомобили Koenigsegg представи тази хиперкола, за да постави нов световен рекорд. При Koenigsegg Jesko Absolut обаче не става въпрос само за скорост. Този модел има удобства като климатик, инфотеймънт и достатъчно място за главата и краката, което обикновено се пренебрегва, когато става въпрос за супер бързи автомобили.

Jesko Absolut достига максимална скорост от 531 км / ч, но от Koenigsegg не споделят информация за ускорението. С максимална скорост като тази обаче със сигурност то също е впечатляващо.

 

  1. SSC Tuatara: 533 км / ч

Базираната в Северна Америка SSC създава красив суперавтомобил, който е пълен последните иновации в бранша. От Shelby SuperCars потвърждават, че скоростта на Tuatara достига 533 км / ч.

За съжаление обаче на онези, които виждат себе си зад волана на SSC Tuatara, обикаляйки любимите си градове, тази кола не е съвсем законна. Тя използва система от камери, вместо огледала, за да подобри управлението.

С мощност от 1750 конски сили, изцяло алуминиев, 5,9-литров двигател с двоен турбо V-8 с плосък колянов вал и цена от 1,9 милиона долара, SSC Tuatara може би не се нуждае и от рекордна скорост, за да да бъде напълно отличителен автомобил. Все пак не е излишно.

SSC Tuatara може да се похвали с ускорение от 0 до 100 км / ч за 2,5 секунди.

  1. Devel Sixteen: 550 км / ч

Devel Sixteen притежава почти немислимо количество мощност и скорост. Този автомобил се стреми да разбие всички съществуващи рекорди. Със своите над 550 км / ч, Devel Sixteen се е устремил към следващото ниво в скоростта. Той има невероятните 5007 конски сили и 81-милиметров Quad Turbo 12.3L V16.