Спомняте ли си сладкия салам, който нашите баби ни правеха в тържествени случаи? Е, сега ви предлагаме малко по-интересен начин да си спомните за миналото и да се подсладите - торта "Мравуняк". За тези, които нямат много време да се занимават с печенето на този десерт по класическата рецепта, предлагаме много по-прост, но не по-малко ефективен начин за готвене.

Съставки:

Захарни бисквити - 500 г;
Орехи (можете лешници или фъстъци) - 150 г;
Масло (82,5% мазнини) - 100 г;
Варено кондензирано мляко - 1 кутия;
Мак - 2 с.л. л.

Метод на готвене:

Начупете бисквитките на малки парченца с ръце. Смесете маслото и кондензираното мляко на стайна температура с миксер.

Изсипете натрошените бисквитки в дълбока купа, нарязаните ядки и маслото с кондензираното мляко там, разбъркайте всичко добре.

Вземете плоска чиния и направете върху нея торта във формата на пирамида, поръсете отгоре с маково семе. Тортата "Мравуняк" може да бъде украсена и с разтопен шоколад или многоцветни дражета. Изпратете готовата торта в хладилника за няколко часа, така че да се напои добре.

От посоченото количество продукти се получават 6-7 броя лакомства. Ако желаете, можете да увеличите масата на съставките един и половина до два пъти.