Утре е денят, в който е най-добре да признаете любовта си. Всеки ден обаче е подходящ за декларации в любов. Ситуацията може да бъде всякаква, защото за признанията, противно на съветите на модните списания, изобщо не е необходимо да правите луди неща и да харчите много пари. Ако чувствата са взаимни, то при всички случаи обяснението в любов ще мине добре.

Но как да разберете със сигурност дали човекът, към когото изпитвате чувства, ви обича? За мнозина е трудно да произнесат тези думи: "Обичам те". Причината за това е срамежливост, страх от отхвърляне и нежелание да бързате. Но има няколко признака, по които е много лесно да се определи дали човек изпитва искрени чувства. В крайна сметка той несъзнателно прави много намеци - и е много лесно да ги разпознаете, ако знаете какво да търсите.

Ето най-очевидните признаци на истински чувства.

Той прави неща за вас, когато най-малко ги очаквате.

двойка, връзка, чувства, любов, как да разберете за любовта му, признаци на любовцял екран
Снимка: Getty Images

Неочаквани изненади, приятни подаръци и прояви на грижа. Случва се в точния момент, не го очакваш и това го прави още по-приятно. Причината, поради която вашият мъж иска да ви угоди, е много проста: той постоянно мисли за вас и това е нещо обичайно, когато някой е влюбен.

И това се случва по много научни причини: мозъкът произвежда фенилетиламин, известен също като „любовното лекарство“, хормон, който създава усещане за желание да направите нещо, за да направите партньора си щастлив.

Примери за неочаквана грижа: това е, когато ви дават точно това, което искате, но сте го споменали мимоходом и веднага сте забравили, а партньорът ви е слушал внимателно и е запомнил; домакинска работа, като внезапно миене на чинии, почистване на апартамент или приготвяне на вечеря; предложение да направим нещо заедно, което явно не е в сферата на неговите интереси.

Той винаги се интересува да научи повече за вас.

двойка, връзка, чувства, любов, как да разберете за любовта му, признаци на любовцял екран
Снимка: Getty Images

Желанието да опознаете партньора си по-добре е един от основните признаци на искрени чувства. Всичко започва с галантни въпроси за любимия филм, сериал, храна, сезон. Но с времето разговорите стават по-подробни и интимни. Човекът, който се интересува от вас, определено ще иска да научи за вашето детство, за вашите страхове, за отношенията със семейството ви, за вашите планове за бъдещето.

Винаги, когато говорите, мъжът, който ви обича, ще задава правилните въпроси, които ви карат да се чувствате чути.

Ако той се интересува да научи повече за вас, за това, което ви движи, тогава той определено мисли за вас повече от просто приятел или учтив внимателен човек.

Когато един мъж наистина ви обича, той често ще ви задава дълбоки въпроси, защото иска да се свърже на емоционално ниво. Той няма просто да попита какво предаване гледате или как е минал денят ви.

„Смисленото общуване с другите прави хората по-щастливи“, казва Никълъс Епли, Ph.D., професор по поведенчески науки в Booth School of Business към Чикагския университет.

Здравословен егоизъм

двойка, връзка, чувства, любов, как да разберете за любовта му, признаци на любовцял екран
Снимка: Getty Images

Любящият човек е щастлив, когато партньорът му е щастлив. В това има дял от здравословен егоизъм: опитвайки се да направи живота си по-удобен, любящият партньор ще се опита да осигури комфорт на сродната си душа, така че съвместният живот да е хармоничен.

Той искрено ще се интересува от вашите стремежи и планове и ще ви тласка към целта ви. Ако вашата мисия е да станете успешен писател, или да намерите мечтаната работа, или да научите как да правите скулптури, той ще ви осигури условията, за да постигнете това. И усилията му определено ще се отплатят.

Изследователи от Университета на Вашингтон установиха, че хората с благоразумни и надеждни партньори са склонни да се представят по-добре, да получават повече повишения, да печелят повече пари и да се чувстват по-удовлетворени от работата си.

Той ви прави част от живота си

двойка, връзка, чувства, любов, как да разберете за любовта му, признаци на любовцял екран
Снимка: Getty Images

Всички хора са различни и рядко се случва напълно да съвпадат във вкусове и предпочитания. Но един любящ човек определено ще иска да станете част от живота му и да споделите поне част от интересите му.

Той ще бъде дълбоко въвлечен в живота ви. Когато няма пропуски в разбирането ви един за друг, това е знак, че той ви обича.

Важно е партньорът да разбере, че любовта не е просто емоция, а решение, което взимате всяка сутрин.

Той знае, че вие ​​сте единствената му истинска любов и е сигурен, че знаете колко сте ценени. Той ще ви запознае с приятелите си, ще говори за работата си и определено ще намери време да го прекара с вас.

Той вижда бъдещето си с вас

двойка, връзка, чувства, любов, как да разберете за любовта му, признаци на любовцял екран
Снимка: Getty Images

Един от важните моменти, когато партньорите осъзнават, че сватбата няма да промени много живота им. Това няма да се превърне във важна повратна точка, а просто ще легитимира връзката, правейки я по-удобна в правен смисъл. И също така, в зависимост от избрания сценарий, това ще бъде повод да организирате парти, да съберете всичките си близки или просто да отидете на почивка.

Говоренето за бъдещето също е много важно: ако планирате да имате деца, да купите къща, да се преместите в друг град или държава и когато говорите за това, партньорът ви използва думата „ние“, а не „аз“, тогава това е знак за искрени чувства.

От такова изявление можете да видите, че другият ви е включил в плановете си. И определено е влюбен във вас.

Променя се във ваше присъствие

двойка, връзки, чувства, любов, как да разберете за любовта муцял екран
Снимка: Getty Images

И в самото начало на една връзка също е доста лесно да разберете, че един мъж наистина ви харесва. Методът, описан в книгата за Том Сойер. Човек ще се промени във ваше присъствие. Понякога дори ще бъде малко неудобно, защото той ще се опита да демонстрира достойнствата си. Начинът на поведение ще се промени в малки неща: във ваше присъствие той ще се опита да изглежда по-готин, по-умен или просто душата на компанията. Психолозите потвърждават, че хората целенасочено променят моделите на реч и поведение, опитвайки се да изглеждат по-интересни и желани пред тези, които харесват.

Превод: GlasNews