Остров край югоизточното крайбрежие на Бразилия има една от най-тъмните истории.

Ilha da Queimada Grande, близо до Сао Пауло, е бил обитаван в началото на 20 век само от шепа хора, назначени да управляват фара.

Въпреки това, смелите жители рискували живота си всеки ден, споделяха острова с хиляди смъртоносни змии - давайки му прякора „Змийския остров“.

Златните копиеглави усойници са окупирали мястото и са едни от най-смъртоносните змии в света.

Само едно ухапване може да убие възрастен човек за минути.

Смята се, че много хора са имали тази зловеща съдба - включително последният пазач на фара, който е бил ухапан в началото на 1900 г. - слагайки край на човешката популация на острова.

Сега „Змийският остров“ се посещава само от бразилския флот или научни изследователи след искане на разрешение от правителството.

През 2019 г. репортерката на 9 News Тара Браун получи безпрецедентен достъп за 60 минути, като беше придружена от медицински екип.

Говорейки пред news.com.au, тя каза: „Когато разговаряхме с местни рибари, те ни казаха: „Това не е добра идея, не искате да отидете там“

„Има легенди за цяло семейство, убито там, както и за пирати, заровили съкровища на острова и змии, поставени там, за да защитят съкровището.

„Рибарите казаха, че никога не са ходили там от страх, че ще умрат,“ казва тя.

Змиите са пет пъти по-смъртоносни от своите братовчеди на континента.

При едно ухапване се появява подуване, повръщане, кървави мехури, синини, чревно кървене, бъбречна недостатъчност и кръвоизлив в мозъка.

Копиеглавите имат хемотоксична отрова, която разяжда плътта и тъканта на плячката, така че да се ядат по-лесно.

Браун обясни: „Те се различават от братовчедите си от континента по това, че са пет пъти по-отровни и са сред 10-те най-отровни змии в света.

„Те ловуват и ядат птици. Не местните птици, които са станали твърде умни за тях, а по-големите мигриращи птици.

Отровата на змиите е станала по-силна, защото плячката им е по-голяма.

"Това е невероятно интересен еволюционен експеримент, който учените могат да наблюдават. Това е лаборатория в дивата природа, ако щете. Виждате еволюцията в действие," казва още тя.

Превод: GlasNews.bg