Преди повече от 20 години млад мъж попада в истински кошмар, който води до края на живота му. Това станало заради инцидент в  в експериментален център за преработка на използвано ядрено гориво североизточно от Токио през 1999 г.

Хисаши Оухи помагал на своите колеги да сипват уран в метална вана в Токаимура. Поради погрешни изчислени се освободили опасна неутронна радиация, както и  гама лъчи в атмосферата.
 
Никой от служителите не бил обучен да извършва подобна деликатна задача, пише “LadBible”. Оказало се, че в произшествието били използвани 16 кг уран, а разреешеният лимит бил едва 2,4 кг.

Според докладите, поради факта, че работниците извършвали ръчно процеса, те нямали начин да измерят използваното количество.
35-годишният Оухи пострадал най-тежко от радиацията. Той имал огромни изгаряния, страдал от замайване и повръщал.

Оказало се, че бил изложен на фрапиращите 17 Сиверта радиация, което е най-голямото получено от човек количество. Данни сочат, че някои от спасителите в Чернобил получили по едва 0,25 Сиверта.

Той бил приет в Университетската болница на Токио, а околностите на централата били поставени в локдаун.

Разтърсващи СНИМКИ от Чернобил, които ще ви оставят безмълвни

Докторите открили, че младият мъж няма бели кръвни телца, като се нуждаел от големи присаждания на кожа и преливки на кръв.

Сестра му се отзовала в помощ на лечението му, дарявайки стволови клетки. Лечението било дълго и мъчително, а самият Хисаши зовял медиците да прекъснат грижите, за да умре.

 Два месеца след инцидента, на 59-я ден в болницата, сърцето на мъжа не издържало и спряло на три пъти. Но лекарите успели да спасят Хитоши по настояване на неговите близки. Младият мъж не успял да пребори получените травми и починал на 21 декември 1999 г.

Прекият началник на техниците – Йотака Йоконава, също имал нужда от лечение, но бил излекуван след три месеца. След това бил изправен пред съда по обвинение в нехайство.

Въпросният център изплатил обезщетение от $121 милиона за хилядите искове, които постъпили заради инцидента.

Рекорден поток от радиация в Космоса! Идва от неизвестен източник СНИМКА

Превод: GlasNews.bg