Британски турист остана потресен, след като към сметката му в ресторанта бяха добавени 2 евро за разрязване на сандвич. Лакомството било срязано наполовина. Неназованият посетител вечерял в заведение, намиращо се до  езерото Комо в Италия.

Мъжът прегледал касовата бележка, на която видял и „diviso da meta“ -  или „разрязване наполовина“. Това било такса от 2 евро за разразвянето на препечения сандвич.

Туристът сподели документа в Tripadvisor след юнската си почивка, описвайки таксата като нещо  „невероятно, но истина“.

„Бяхме двама и поискахме препечен сандвич, който да си разделим“, разказва той в сайта за ревюта. „Трябва да платим, защото тостът беше разполовен?“, чуди се британецът.

Противоречивата такса струва повече от чаша еспресо - по данните от касовата бележка, и повишава общата цена на сандвича от €7,50 на €9,50. Собственикът на кафенето обаче защити ценообразуването.

Сметка от морето шашна България. Семейство плати 490 лв. за три пържоли ВИДЕО

„Допълнителните заявки имат цена“, казва собственикът Кристина Биаки пред италианския вестник La Repubblica.

„Трябваше да използваме две чинии вместо една и времето за измиването им се удвоява, а след това и две подложки. Това не беше обикновен препечен сандвич, имаше и пържени картофи вътре. Отне ни време да го разрежем на две”, коментира тя.

Мениджърката добавя, че въпросният клиент не е направил оплакване на момента и ако е попитал, таксата е щяла да бъде заличена от сметката.

Това не е първият път, когато туристи в Италия се оплакват от цената на храната.

През 2019 г. двойка японски туристи, вечерящи в Рим, бяха шокирани да получат сметка за повече от £380 (€429,80), след като поръчаха две чинии спагети и риба и две чаши вода.

На почивка в Италия: До 1000 евро за чадър и шезлонг на луксозни плажове

Двамата качиха снимка на сметката в TripAdvisor, която показа, че са били таксувани 349,80 евро за храната и допълнителни 80 евро като задължителна такса за обслужване.

Това се случила в заведение, намиращо се  близо до Castel Sant’Angelo в центъра на града,  а случката бързо стана вирусна.