Наскоро бяха разсекретени нови документи на ЦРУ в Съединените щати относно разследването на убийството на американския президент Джон Ф. Кенеди през 1963 г. Според тези документи трима американци, пътували през Съветския съюз през 1955 г., са станали свидетели на появата на два неидентифицирани летящи обекта с формата на дискове.

Националната администрация за архиви и досиета на САЩ публикува повече от 1100 класифицирани преди това документа на ЦРУ, свързани с разследването на убийството на Джон Ф. Кенеди. Сред тези документи е открита телеграма, изпратена до Съединените щати през 1955 г., в която се казва, че трима американски наблюдатели са видели едновременно два НЛО в СССР, пише Daily Mail.

Сред тримата американци бил агент на ЦРУ, за който се твърди, че е проследил Лий Харви Осуалд, признатия убиец на Кенеди. Другите двама са американски сенатор, който по-късно се включи в разследването на убийството на президента на САЩ, и американски военен офицер. Не е известно какво са правили в СССР на 5 октомври 1955 г., но се знае, че докато са пътували с влак, са станали свидетели на много необичайно явление.

Според телеграма, изпратена от тези трима американци до САЩ още от Прага, Чехия, те са видели два кръгли необичайни самолета, подобни на летяща чиния, да излитат почти вертикално недалеч от влака.

НЛОцял екран
Трима американци, които пътуват през Съветския съюз през 1955 г., стават свидетели на появата на два неидентифицирани летящи обекта с формата на дискове. Снимка: Express

Според очевидци и двете НЛО се издигнаха сравнително бавно на височина от около 2 км, след което бързо набрали скорост, много бързо прелетели хоризонтално над влака и скоро изчезнали.

В същото време в документа се казва, че и двата неизвестни летящи диска се въртели бързо и в същото време изпускали нещо подобно на искри и пламъци. Американците посочиха факта, че съветските влакови работници са били много развълнувани и са затворили всички завеси на прозорците.

В разсекретените документи се казва, че американските наблюдатели са твърдо убедени, че този тип самолети не са им познати и че това определено са непознати дискови самолети.

Също така стана известно, че информация за това събитие е попаднала в някои американски медии през 1955 г., но участниците в събитието са отказали да го коментират поради факта, че „съответните агенции“ не са сметнали за уместно да направят този въпрос публично достояние.

Превод: GlasNews