Вероятно не е лесно да бъдеш „креационист на младата земя“, ако приемеш, че земята е само на 6000 до 12 000 години, въпреки всички твърди доказателства за противното. Учените непрекъснато откриват доказателства за живот на Земята, датиращи от 10 000 г. пр.н.е., или изкопават скали, които датират отпреди стотици милиони години, преди Бог да е работил 7 дни, създавайки целия живот.

Сега младите креационисти твърдят, че са имали късмета да намерят не нещо друго, а черепа на Голиат. Докладите казват, че е намерен в пустинята извън Рим и се смята за доказателство, че "теорията за еволюцията е погрешна", пише IFLScience.

Припомнете си, че в историята за Давид и Голиат първият се приближава до великана и използва прашка, за да разбие с камък челото на Голиат. Тъй като същият този камък е убил гиганта, силата, с която Дейвид го е хвърлил, трябва да е била невероятна и щеше да остави белег върху черепа. Уви, по "намерения" и, изглежда, фотошопиран череп не бяха открити никакви щети.

Друг също толкова интригуващ въпрос, който тревожи изследователите, е фактът, че Голиат има изключително огромна глава. Имайте предвид, че библейските записи казват, че ръстът на гиганта е от 2,05 до 3 метра. Въпреки това няма доказателства, че Голиат е имал непропорционално голяма глава. Учените отбелязват, че например ръстът на ЛеБрон Джеймс е 2,06 метра, но главата му е много по-малка от „намерения череп“. Освен това изглежда мистериозно защо след смъртта му Голиат е бил отведен в Рим.

Изследователите отбелязват, че освен липсата на доказателства за съществуването на гигантски хора, това предположение се нарушава и от „закона за квадратния куб“. Той гласи, че когато всеки обект расте, обемът му расте по-бързо от повърхността му. С прости думи, вашата площ се увеличава с квадрата на вашия размер, докато вашият обем се увеличава с куба на вашия размер. И това е проблем за всички, които имат кости.

Всъщност, ако човек се увеличи, неговият обем ще се увеличи драстично пропорционално на неговия размер, а напречното сечение на мускулите и костите ще стане квадратно. Например при височина от 18 метра, което е 10 пъти средната височина на човек, тялото ни ще трябва да издържи 100 пъти повече обем.

Изследователите знаят, че кубичен инч кост може да издържи 8600 килограма, което е доста, но при височина от 18 метра би трябвало да издържи повече от 250 047 килограма. Уви, това е твърде голямо натоварване за човешките кости. Ако гигантът наистина беше толкова висок, колкото уж намерения череп, Дейвид всъщност е нямало нужда да прави нищо - просто е трябвало да изчака костите на Голиат да рухнат под огромната му тежест.

Превод: GlasNews