Основно училище започна "война" срещу родителите, като ги таксува, ако вземат децата си късно.

Учителите в началното училище на Английската църква „Свети Петър“ във Фолкстоун, Кент, казват, че закъснението на родителите води до това, че не могат да се справят с работата си.

В бюлетин директорът Тони Браун предупреди, че според правилата учениците ще бъдат настанени в клуб за следучилищни занимания и родителите ще бъдат таксувани с £6 за привилегията.

 „Имаме нарастващ брой деца, които биват прибирани късно в края на деня, без офисът да бъде информиран или да се извини на персонала. Персоналът има работа за довършване, след като децата са били освободени и пристигането късно, за да вземе детето ви, не позволява на персонала да може да продължи работата си.„От срок 2 децата, които закъсняват от училище повече от един път, ще бъдат поставени в клуб след училище и ще се прилага такса от £6,00.

„Разбираме, че понякога закъснението не може да бъде избегнато и в тези случаи е важно да се обадите в офиса на училището, за да знаем, че закъснявате“, гласи позицията.

Съветникът Никола Кийн подкрепи този ход, заявявайки: „Не мисля, че това е неразумно, тъй като децата могат да бъдат много разтревожени, ако родителите им закъснеят да ги вземат. Не отнема много време на родителите да уведомят училището, ако ще закъснеят. Просто насърчавам всички родители да общуват ясно с тях. Ще бъда много изненадан, ако училището действително трябва да наложи това".

Съветът на окръг Кент потвърди, че нито един родител не e бил таксуван след въвеждането на новите правила, пише Metro.

Говорител каза: „Родителите бяха информирани в началото на ноември 2023 г., че учениците, които закъсняват от училище повече от един път, ще бъдат поставени в клуб за следучилищно обучение и може да бъде приложена такса от £6.

„Училището оценява, че може да има случаи, при които късното събиране е неизбежно, и просто моли родителите да държат училището в течение.

„Училището работи в тясно сътрудничество с родителите и откакто беше направено това съобщение, никой родител не е бил помолен да направи такова плащане.“

Превод: GlasNews.bg