55-годишният изпълнителен директор на Apple Тони Блевинс беше уволнен, след като видео, на което той говори за ласки с „жени с големи гърди“, стана вирусно, пише Bloomberg.

Блевинс работи в Apple в продължение на 22 години, като е бил вицепрезидент по покупките. Той беше сред група от 30 души, които се отчитаха директно на изпълнителния директор Тим Кук или главния оперативен директор Джеф Уилямс.

Тони Блевинс беше заснет от тиктокерът Даниел Мак, който пита собствениците на скъпи коли с какво се занимават. Във видеото той се приближава до 55-годишния Блевинс, който паркира своя Mercedes-Benz SLR McLaren за $500 000. И пита как е спечелил пари за такава шикозна кола.  

„Имам скъпи коли, играя голф и галя жени с големи гърди, но понякога си вземам почивни дни и, ако се чудите, имам дяволски добра зъболекарска застраховка“, отговаря Блевинс.

Вече бившият изпълнителен директор на Apple изглежда имаше предвид филма „Артър“ от 1981 г., в който главният герой описва кариерата си така: „Карам коли, играя тенис и галя жени, но имам почивни дни и сам съм си шеф.“

Видеото изглежда е заснето на 18 август на автомобилно шоу, на което Блевинс присъства в Пебъл Бийч, Калифорния.


Apple не харесаха шегата на Тони Блевинс 

Той беше последният човек, до когото Мак се обърна, който попита няколко известни личности за техните коли, включително актрисата Хелън Мирън, Бруклин Бекъм и Джей Лено.

И въпреки че тиктокерът Даниел Мак и неговите абонати се забавляваха от отговора на Блевинс, защото видеото събра повече от 140 хиляди харесвания, Apple възприеха шегата за жените с големи гърди като обидна.

Източници, запознати с въпроса, казаха, че членовете на екипа по операции и покупки на Apple са докладвали за видеото на човешките ресурси и темата е станала популярна сред служителите и бизнес партньорите през последните седмици.

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук и главният оперативен директор Джеф Уилямс бяха възмутени от това, което видяха във видеото.

Apple потвърди в четвъртък, че Тони Блевинс е уволнен и ще напусне офиса в Силиконовата долина след десетки съобщения и оплаквания от няколкостотин служители относно вирусно видео, качено на 5 септември.

Самият Блевинс вече се извини за думите си.

„Бих искал да използвам тази възможност, за да се извиня искрено на всички, които са били обидени от моя погрешен опит за хумор“, каза Блевинс пред Bloomberg.

Интересното е, че в Apple заплатата му варира от 273 000 до 377 000 долара на месец.

Превод: GlasNews