Французин си спечели правото да бъде скучен на работа, след като бил уволнен, защото не излизал достатъчно с колегите си.

Компанията за консултации се защава с това, че използвала "забавен“ подход към изграждането на екипа. Това включвало посещение на бар ведната след работа.  

 Мениджърите били толкова настоятелни към това “правило”, че уволнили служителя, чието истинско име не се разкрива. Причината била отказа да се присъедини към тези вечерни прояви, пише британското издание Metro.

 Случаят е от преди 7 години. Мъжът бил уволнен за това, че бил заклеймен като скучен. Обяснили му дори, че е лош слушател, като колегите му заявили, че с него се работи трудно.

 Независимо от това французинът решил да търси правата си в съда. Като заявил, че има право на “критично поведение” и отказ от провежданата от компанията политика. Той твърди дори, че в опитите си да разчупят обстановката от фирмата са прекрачвали границите на приличието. Например, карали служители да легнат в едно легло и да симулират секс.

 Съд в Париж решил, че в жалбата на мъжа има основание, като му присъдили £2574. Сумата трябвало да изплати бившата му компания.

 Това обаче не е достатъчно за фланцузина, който е завел и нов иск за цели £395 630.

Делото предстои да бъде разгледано.

Превод: GlasNews.bg