Тематичните паркове на Дисни в САЩ вече ще имат чираци на кръстници феи вместо кръстници феи. Това се наложило, за да могат мъжете също да играят ролята на феи, казаха представители на Disney пред CNN.

Става въпрос за работниците в тематичния парк, които обличат деца като принцеси и рицари в бутика Bibbidi Bobbidi. В тези бутици маскирани актьори превръщат децата в емблематични герои на Дисни чрез грим, прическа и костюми.

Преди това актриси, облечени като феята кръстница от анимационния филм за Пепеляшка, се занимаваха с такова превъплъщение. С преработен дизайн, тези герои могат да се играят и от мъже, тъй като титлата Fairy Godmother е променена на Apprentice Fairy Godmother.

Както отбелязва CNN, решението отразява по-широките усилия на Disney да обнови своите паркове, за да бъдат по-приобщаващи. По-специално, компанията иска да промени подхода към външния вид на своите служители в парка.

Миналата година председателят на Disney Parks Джош Д'Амаро каза, че компанията ще осигури "по-голяма гъвкавост" в облеклото на своите актьори по отношение на "формите на лично изразяване, свързани с чувствителни към пола прическа, бижута, стилове на нокти и избор на костюми". Парковете дори ще позволят на актьорите да показват своите татуировки.