Изборът на визия за Нова година не е лесна задача за хората, обичащи модата. Важно е не само да изберете тоалет, прическа и аксесоари към него, но и да вземете предвид символиката на предстоящия празник. Прочетете как да създадете ярък и необичаен образ в цветовете на годината на Дракона.

В какви цветове да отпразнуваме Нова година - 2024

Според източния календар символът на идващата 2024 г. ще бъде Зеленият дървен дракон. Според вярванията той олицетворява късмет, просперитет и благородство. В Китай се смята, че годините под знака на дракона са периоди на просперитет, а зеленият цвят на митичния звяр показва прераждане, гъвкавост и дипломатичност.

Всеки символ на годината съответства на определен елемент, с който се свързват определени цветове. Когато избират облекло за празник, хората често се опитват да добавят тези нюанси към образа си, за да привлекат късмет, богатство и други предимства. През 2024 г. елементът на Зеления дракон ще бъде дърво. Ето защо зеленото и златното се считат за най-добрите цветове за новогодишната нощ. Неутралните опции биха били червено и черно.

В същото време има нюанси, които Зеленият дракон не харесва, например тъмнокафяво. Също така не трябва да носите сини неща, защото според легендата този цвят носи лош късмет на драконите. Тъмно жълтото в източната традиция се счита за цвета на императора, който не трябва да се носи от обикновените хора, тъй като не обещава щастие за тях. Освен това не трябва да използвате бяло в тоалета си, тъй като в Китай това е цвят на траур.

Освен това, според института Pantone, Apricot Crush или смачканата кайсия се превърна в цвета на 2024 г. Този ярък и в същото време деликатен нюанс ще бъде добра алтернатива за тези, които не вярват в мистиката на символа на годината, но искат да останат в тенденция.

В какво да празнуваме Нова година - 2024

Класическа опция за жени е вечерна рокля в цветовете на символа на годината. Трябва да се има предвид, че Зеленият дракон обича всичко необичайно и закачливо, тъй като по природа това животно е любопитно и весело. Затова той ще хареса нестандартни стилове: асиметрия, изрези отстрани, възли, панделки, кристали, драперии, комбинация от различни стилове, масивни бижута. Не забравяйте обаче за баланса, за да не претоварите изображението с изобилие от детайли.

За тези, които не искат да носят рокля, гащеризоните са стилна алтернатива. Впечатляващо изглеждат свободни модели с широки, струящи се панталони. Гащеризонът може да бъде заменен с комбиниране на съкратен топ с дълга пола или свободни панталони. Популярни остават и костюмите с панталон в ярки цветове или украсени с пайети.

Модата на стила на бельо също не си отиде. Слип рокли, съчетани с големи сака и елегантни костюми в пастелни цветове, все още привличат вниманието. За да бъде тази визия съобразена с годината на Зеления дракон, тя може да бъде допълнена с големи обеци, колиета или пръстени.

В допълнение, лененият стил е чудесен за домашно парти. Елегантните копринени пижами, съчетани с токчета и цветни аксесоари, ще изглеждат едновременно празнично и уютно.

Металикът заема важно място сред зимните модни тенденции. Златен и сребърен блясък, пайети, набръчкана лъскава материя и масивни закопчалки се използват както в облеклото, така и в аксесоарите. Блестящите елементи могат да бъдат чудесно допълнение към минималистичната визия.

За мъжете най-добрият вариант би бил класически сив или бежов костюм. Можете да добавите ярки аксесоари към него: вратовръзка, шал, чорапи. Ако костюмът изглежда твърде официален, сакото и ризата могат да бъдат заменени със стилен пуловер или джъмпер. Дизайнерите не препоръчват да носите дънки.

Най-добре е да празнувате Нова година в удобни, но елегантни обувки: обувки с нисък ток, сандали, високи ботуши. Чехлите оставете за сутринта след тържеството, тъй като не вървят добре с елегантните визии. Изключение е, ако Нова година се проведе във формат на пижамено парти. Но за такъв случай е по-добре да се запасите с необичайни празнични чехли.

Прически за Нова година - 2024

Това не е първият сезон, в който естествеността и лекотата са в тенденция. В много отношения това се отнася и за новогодишните прически. Стилистите съветват да се даде предпочитание на свободно течащи къдрици и умишлено небрежни методи за оформяне.

За жените с дълга коса са подходящи прически в стил „сърфистка приятелка“ или „холивудска вълна“. Такива къдрици изглеждат ефирни и в същото време елегантни. Съчетават се както със семпли рокли, така и с по-крещящи тоалети.

Освен това дългата коса може да бъде прибрана назад в елегантна опашка. Тази прическа има много повече възможности, отколкото изглежда. Тя може да бъде ниска, висока, буйна, гладка, с купчина. За да създадете крехко и докосващо изображение, можете да завържете косата си с ярка панделка върху еластична лента.

Друг почти печеливш вариант е кокът. Съчетава се добре с повечето тоалети, освен това можете да използвате стилни аксесоари в тази прическа: фиби, ленти за глава и др.

Една необичайна плитка ще ви помогне да добавите чар към минималистична рокля или официален костюм. Той не само подчертава дължината на косата, но и дава поле за въображение и използване на различни декорации.

За момичета със средна дължина на косата или къса коса са подходящи и разрошени къдрици. По-смела алтернатива е ефектът на мократа коса. Този стил ще направи изображението привлекателно и мистериозно.

Освен това, в чест на празника, можете да експериментирате с цветни нишки. Много салони предоставят услуги за временно оцветяване в ярки цветове. За тези, които се страхуват да използват боя върху косата си, са подходящи щипки за коса с изкуствени нишки от различни цветове.

Грим за Нова година - 2024

Празниците все още не са настъпили, но тенденциите в новогодишния грим вече са се оформили. В много отношения те поддържат духа на символа на годината - ярки, блестящи, екстравагантни, но в същото време грациозни. Така цветните стрелки си върнаха популярността. За да подчертаете очите си, можете да добавите блясък към тях.

Използването на блясък в грима е отделна празнична тенденция. Използва се всичко - от хайлайтър и метални сенки до големи кристали, които някои залепват в ъглите на очите и устните.

Също така, в навечерието на новогодишните празници, устните с ясни контури се върнаха на мода. Много хора предпочитат червено червило, но можете да използвате и други нюанси. Основното е цветът да съответства на тена на кожата и цвета на очите ви.

Смоуки айс остава класически вариант за ефектен вечерен грим. За да поддържате празничното настроение, можете да добавите искрящи акценти. 

Маникюр за Нова година - 2024

За да бъде визията за Нова година завършена е важно да си направите подходящ маникюр. В годината на Зеления дракон сребристите нюанси са популярни, както и изцяло белите нокти. Други цветове не губят своята актуалност: зелено, лилаво, синьо, различни вариации на седеф. Търсят се „мраморни“ и „опушени“ дизайни на ноктите в ярки цветове, както и искри и фолио на неутрална млечна основа.

Друга тенденция на зимния сезон е многоцветният маникюр. Той неизменно привлича вниманието и придава на образа оригиналност. Няма значение колко ярки са ноктите, основното е цветовете да си пасват и да са в хармония с облеклото.

Печеливша опция за новогодишно парти е маникюр с кристали и камъни. Този дизайн се вписва идеално в празничната атмосфера. Важно е обаче да не прекалявате, така че блестящите елементи да не изглеждат вулгарни.