До средата на 50-те години на 20 век жителите на Катар са населявали по-северните части, близо до Бахрейн, и са живели от рибарство и морски перли. С откриването на петрола и газта се развиват южните райони.

В Катар всеки жител, който иска да строи къща получава разрешение за един ден, а половината от парите му връщат от държавата. Чужденец не може да има имоти на Катар. Там не се плащат данъци, което е стръв за милиони чужденци, които са работно ангажирани в тази страна.

Здравното и пенсионното осигуряване не са за сметка на гражданите. Чужденците живеят в апартаменти, а гражданите на Катар в огромни къщи. Жилище се отдава под наем за 700 долара и повече, а се купува за половин милион.

Половината от населението живее в Доха.

Новият емир Тами бин Хамад бин Халифа ел - Тани (30) е твърдо решен да направи от Катар царство, в което всеки би пожелал да отиде.

Приоритет за държавата е промотирането на спортни събития.   

През 2022 г. Катар е домакин на Световното първенство по футбол, за което са изградени климатизирани стадиони.
За Световното първенство по футбол, което ще бъде най-добре организираното до сега, Катар ще похарчи 200 милиарда долара.

Ще се строи ново летище. Нови пътища и метро да бъдат  готови за спортисти, фенове и туристи, които се очакват да дойдат в страната, пише e-zdravey

Катар е пълен с богатство, блясък и лукс и интересен за изследване.