Миниатюрна кравичка с ръст едва 48 сантиментра, считана за най-малкия представител на своя вид, привлече хиляди жители на Бангладеш, които се противопоставят на противоепидемичните мерки в страната. 23-месечният Рани от вида Бутанска крава, който страда от дварфизъм, се превърна l своеобразна знаменитост по време на локдауна в азиатската държава.

Независимо отсветовните ограничения и националните мерки, хиляди пропътуваха стотици километри, за да се срещнат с животинчето във фермата Шикор, която се намира на 19 километра от столицата Дака.

Самият собственик на стопанството Хасан Хойладер вярва, че неговият питомник е най-ниското говедо на планетата. Сегашният рекорд принадлежи на индийски представител наречен Маникям, живеещ в щата Керала. Той е висок само 61,1 сантиметра от копитото до холката.

Рани е представител на вида бутански крави, който е от същия подвид както и неговия събрат от Индия. Те са характерни селскостопански животни за субконтитента и са известни със своите гърбави рамене и увиснали уши.

Ръководителите на фермата споделят, че не са очаквали подобна популярност на кравичката-джудже. “Бяхме скиптични, че хората ще напуснат домовете си по време на епидемия, за да го видят, но те идват на тълпи”, допълват те.

Ветеринарният медик Саджедул Ислам, смята че популярното животно е продукт на кръвосмешение и не мисли, че ще порастне повече. Той дори е накарал фермата да регулира броя на посетителите, защото според него може да заразят с болест Рани, което да повлияе на здравето му.

Мъникът се е превърнал в знаменитост, след публикации за него в местните медии, като впоследствие само за три дни 15 000 души  са посетили ранчото, за да го видят.

Превод: GlasNews.bg