Кралският разрив между принц Уилям и принц Хари е започнал след прост въпрос от пет думи, според експерт. 

Принцът на Уелс и херцогът на Съсекс са враждуващи от години и източници твърдят, че двамата почти не си говорят, като Хари сега живее в Калифорния, а брат му е престолонаследникът, пише Daily Star.

Хари дори веднъж призна на приятел и водещ на новините на ITV Том Брадби: „Със сигурност сме на различни пътища.“

Той добави: „Част от тази роля и част от тази работа, и това семейство, което е под натиска, под който е, неизбежно се случват неща.

„Но вижте, ние сме братя, винаги ще бъдем братя. И със сигурност сме на различни пътища в момента, но аз винаги ще бъда до него, тъй като знам, че той винаги ще бъде до мен. "

Приятелят на Съсекс и кралският биограф Омид Скоби и съавторът Каролин Дюранд сега вдигнаха завесата от спора на враждуващите братя, твърдейки, че е започнал с прост въпрос. Смята се, че отношенията между братята и сестрите са достигнали ново дъно, след като Хари се сгоди за Меган Маркъл през ноември 2017 г.

Според Telegraph Уилям дръпнал брат си настрани и казал: „Сигурен ли си за това?“

Източник по-рано каза на Sun Хари казал:„ Опитваш се да развалиш тази връзка, преди дори да е започнала.Междувременно други източници твърдят, че Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън "не са накарали Меган да се чувства особено добре дошла", след като тя се премести в Обединеното кралство.„Трябва да запомните, че Кейт и Хари също винаги са били много близки“, казва вътрешен човек.

„Това не е било съперничество между братята, а по-скоро усещането, че ще се състезават кой ще води по различните им проблеми.

“Хари и Меган се оттеглиха като работещи кралски особи през януари 2020 г. и за кратко се преместиха в Канада, преди да се преместят в Монтесито.

Ре живеят там с двете си деца, Арчи и Лилибет, и се опитват да си проправят път в света с поредица от доходоносни медийни договори. 

Въпреки това, след отпадането на сделката им със Spotify, сега се смята, че двойката преразглежда своите възможности – и един източник дори каза, че двойката е обсъждала кралско завръщане.

„Хари и Меган тайно се свързаха с брата на Хари, принц Уилям, за да обсъдят възможността да се върнат в кралското семейство“, каза източникът пред InTouch Weekly.

Не е ясно каква е позицията на кралското семейство да позволи на двамата да се върнат в Бъкингамския дворец, след като медийните им успехи се фокусираха директно върху критиките на институцията и някои от нейните членове.

Но източникът предположи, че Уилям ще обмисли възможността Хари да се присъедини отново към семейството.Те добавиха: „Той ще се съгласи Хари да се върне, но не като „кралска особа на непълен работен ден“.

Превод: GlasNews