На 22 юли 2023 г., Венера ще бъде ретроградна във фиксирания огнен знак Лъв, същия ден, в който започва сезонът на Лъва. В този знак Венера търси драматични, прекомерни прояви на обич, които се чувстват истински и преднамерени. Тъй като Лъвът е знак, управляван от Слънцето, това също поставя светлината на прожекторите върху връзките, правейки ги по-публични и по-податливи на контрол от външни лица.

Докато Венера е в Лъв, може да почувствате повишено желание за външно утвърждаване и признателност от тези, с които имате връзка. Въпреки това, докато Венера се връща по стъпките си през този знак в ретроград, до 3 септември, вие ще преразгледате как ще задоволите нуждите и желанията си.

Няма нищо фино в този транзит, особено когато става въпрос за това, което искате. Ако се чувствате нежелани или неоценени по време на тази ретроградност, ще бъдете по-склонни да прекъснете връзките и да си тръгнете.

Това също може да е период, в който егото и гордостта навлизат по-скоро в един разговор относно отношенията. До колко сте готови да направите компромис с друг човек в името на връзката? Това е въпросът!

Последният път, когато Венера беше ретроградна в Лъв, беше от юли до септември на 2015 г., което означава, че подобни теми от този период от живота ви биха могли потенциално да изплуват отново.

Докато взаимоотношенията ще бъдат основната тема, може също така да откриете, че преоценявате връзката си с парите, творчеството, храната и страстта. Венера управлява угажданията, така че имайте предвид доколко си позволявате да се поддадете на желанията си.

С Венера в огнения знак - Лъв, ще бъдете приканени да се почувствате много по-спешни. Уверете се, че сте в крачка и се опитайте да не вземате импулсивни решения, основани на напомпано его или арогантност.

Лъвовете са изключително лоялни и чувствителни водачи, така че по време на ретроградния период може лесно да се смущавате във взаимоотношенията си и това би било чудесно време да предефинирате връзката си и нейните граници, за да сте сигурни, че всички са на една и съща страница.

Не се изненадвайте, ако имате навик да харчите прекалено много за преживявания или пищни общения, тъй като Лъвът обича да бъде забелязван. Време е да разработите инструментите за бюджетиране!

Това е време да прецените какви са нуждите ви (и как се задоволяват), но също така е и подходящо време да дадете приоритет на себе си. Не е нужно да отлагате това, което искате, само защото друг човек не може или не иска да ви даде това, което заслужавате.

Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил езотеричният и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.