Искате да обикаляте по света и у нас, но парите за нощувки ви спират? Все повече хора избират да не се лишават от пътуването в България и чужбина, а просто да намалят разходите си. Именно затова някои избират да пътуват с кемпер, за да спестят от места за настаняване. Но ако нямате дом на колела и не изкате да влагате много пари в закупуването на каравана или кемпер, решение отново има. Това показва английски ютюбър, който показва как  можете да превърнете всеки хечбек в удобен микро-кемпер за по-малко от десет минути.

Създателят на влогово, който носи името Faraway Porch, сподели своите най-добри съвети за създаване на най-добрия мобилен дом с малък бюджет.

Той използва хечбек модел Ford, за да демонстрира бързо, лесно и ефективно преобразуване, като използва само парче дърво, малко оборудване за къмпинг и някои основни пластмасови кутии.

Първото нещо, което прави е да сгъне задните седалки, за да отвори голямо равно пространство в задната част на купето.

Това остави достатъчно място за четири големи пластмасови вани, които да бъдат поставени в мястото за краката. Така то бива оползвотворено за съхранение на всички най-необходими неща за вашето пътуване, пише The Sun.

Подобни кутии могат да бъдат купени за съвсем приемлива цени и от магазини онлайн, и от други продавачи.

Поставянето на капаци върху тях им позволява да се изравнят със сгънатите седалки и да създадат равна, плоска платформа до облегалките на предните седалки.

Върху това той постави брезент за обучение, постелка за къмпинг и спален чувал, създавайки импровизирана спалня в задната част на колата. Багажникът също е запълнен от дървената дъска, за да действа като бюро, кухненски плот и място за готвене.

В един момент шофьорът успя да извади къмпинг печка и да приготви вечерята си, преди да я разчисти и да използва излишното пространство, за да удължи леглото.

Светлината се осигурява от чифт електрически фенери, единият поставен до капака на багажника, а другият окачен на куката, където би била задната пътническа седалка.

Най-хубавото обаче е, че автомобилът може да бъде преобразуван обратно в първоначалното си състояние също толкова лесно, тъй като не са направени структурни промени.

Превод: GlasNews.bg