Тору Уеда, 32-годишен пътен инженер от Токио, стана известен в мрежата, след като се сдоби с хиперреалистичен костюм на вълк за три милиона йени (почти 24 000 долара).

Според мъжа, който дълго време криеше лицето си от обществеността под маската на хищник, той не се чувства мъж и си почива у дома. Той носи костюма си само в границите на своето жилище. Понякога кани приятели и се облича специално за тях.

"Когато облека костюма си, чувствам, че вече не съм човек. Освободен съм от човешки отношения. Всички проблеми, свързани с работа и други неща, мога да забравя за тях", обясни той, пише The Times.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by 特殊造型ゼペット (@zeppet_jp)

Уеда поръчва костюма от Zeppet, специализирана компания , която проектира и шие костюми и фигури в реален размер за телевизионни реклами и филми.

Работата по поръчката на Тору продължи 50 дни, а клиентът остана повече от доволен. Мъжът призна, че е „изумен“ от крайния резултат.

"Когато се погледна в огледалото, виждам вълк и това е много трогателно. Аз не съм върколак - това е някакво чудовище, а аз не съм чудовище", подчерта той.

Когато Уеда поръча костюма, той каза, че от дете много обича животните и е толкова възхитен от реалистичните костюми, че мечтае някога да се почувства в кожата на животно.

„На последното пробване бях изумен как се преобразих в огледалото. Това беше моментът, в който мечтата ми се сбъдна. Условието ми на поръчката „да изглеждам като истински вълк, който ходи на задните си крака“ беше меко казано трудно, но целият костюм изглеждаше точно както си представях. Не само спецификациите отговаряха напълно на всичките ми предпочитания, но вентилационният отвор за удобство на потребителя и устройствата, които позволяваха на потребителя да го облече без чужда помощ, ми показаха, че дизайнерите са обърнали много внимание към комфорта на потребителя“, - радва се японецът.

По време на създаването на костюма клиентът бил три пъти на проба, а също така разменил 40 имейла с компанията. Фанатикът на животни искаше костюмът на вълк да бъде възможно най-реалистичен, така че той състави книга със снимки на тези същества.

Според Zeppet, която е базирана в Токио, броят на клиентите, които поръчват реалистични костюми от тях, се е увеличил. За да привлече още повече клиенти, компанията дори започна да прави костюми за клонирани домашни любимци. За няколко хиляди долара хората могат да поръчат репродукции на своите починали домашни любимци.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by 特殊造型ゼペット (@zeppet_jp)

Миналата година компанията направи костюм на коли