Коледният пунш се пие горещ, не е лесен за готвене, но е може би най-вкусната от горещите алкохолни напитки. Ако традиционното шампанско на масата вече малко ви е омръзнало, опитайте се да вземете под внимание тази идея. Ярката, ароматна, вкусна напитка ще бъде идеалното допълнение към вашата коледна трапеза.

Съставки:

рафинирана захар - 200 г
силен чай - 200 г
жълтъци - 8 бр.
гранулирана захар - 8 супени лъжици
лимон - 2 бр.
портокал - 1 бр.
коняк или ром - 200 г

Метод на готвене:

Разтрийте рафинирана захар върху кората на лимон и портокал, залейте с горещ чай. След това разбъркайте добре жълтъците със захарта. Продължете да разбърквате жълтъците и налейте чаения сироп. Продължете да разбивате сместа на огъня за 4-5 минути. В никакъв случай сместа не трябва да завира.

Свалете от огъня, добавете коняк, лимонов и портокалов сок. Да се ​​разбъркат старателно. Налейте в чаши, сервирайте и консумирайте слабоалкохолната напитка топла.

По ваш вкус можете да добавите парченца пресни плодове, горски плодове или ароматни подправки.

Наздраве!