Дъщерята на принц Хари и Меган Маркъл, едногодишната Лилибет Даяна, ще наследи бижутата на принцеса Даяна, чиято цена достига 445 500 милиона долара, пише Mirror.

Второто дете на херцозите на Съсекс ще наследи бижутата на починалата баба с номинал 410 хиляди паунда. По-специално легендарната гривна на Cartier Lady Di, наследена от възлюбения й и която Меган носеше на сватбения си ден през май 2018 г.

"Меган го носеше в деня на сватбата си. Може да стане трогателна вещ, което Лилибет наследява и което тя може да съчетае със сватбената си рокля в бъдеще", каза кралският специалист.

Единствената дъщеря на херцозите на Съсекс ще получи пръстена с аквамарин на баба си от Аспери. Цената на бижуто е 85 хиляди паунда. Освен това Лилибет Даяна ще стане собственик на златната гривна на принцеса Даяна и годежния пръстен на майката с обеци. Тя ще получи също часовник Cartier Tank Française и два диаманта.

Дъщерята на кралския син и американската актриса се роди през юни 2021 г. Момичето се запозна с британското си семейство едва година по-късно, тъй като след преместването на принц Хари и Меган Маркъл в САЩ те прекарват цялото си време на друг континент.

След смъртта на кралица Елизабет II през септември 2022 г. Лилибет Даяна и нейният по-голям брат Арчи трябваше да станат принцеса и принц, но новоизпеченият монарх Чарлз III не бърза да въвежда нови данни на официалния уебсайт на кралското семейство.

Превод: GlasNews