В предната градина има искрящи елени, на фасадата има Дядо Коледа в човешки ръст, на всички прозорци има гирлянди. Веднага се вижда - Коледа пристига. Всички се подготвят за празника и украсяват къщата както отвътре, така и отвън. Но и тук трябва да знаете кога да спрете, защото не всички декорации са разрешени.

Освен това има определени правила и ако не се спазват, тогава всичко може да завърши с правни проблеми.

Всеки, който е съгласувал всичко със съседите, може спокойно и уверено да украси дома си. Жителите отсреща също трябва да бъдат информирани предварително, за да не ви намразят заради ярко искрящите светлини в градината или на фасадата.

Благодарение на елените и шейните, направени от ярки LED тръби, предната част на къщата винаги е светла като ден, но за да не се ядосват съседите, осветлението трябва да се изключва от 22:00 до 6:00 часа. Блестящите лампи също могат да разсейват шофьорите. Между другото, няма никакво значение дали светлините са в предната градина или на прозореца.

Ако искате да украсите стълбите, по-добре е да обсъдите това със съседите си предварително. И в тази ситуация няма значение кой сте - собственикът или наемателят.

Строго е забранено да се украсява колата. Коледната украса и колите са две неща, които трудно вървят заедно. При силно спиране ангелчетата или Дядо Коледа могат да се превърнат в опасни куршуми. Дори светлинните тръби или меките играчки могат да пречат на водача, ако паднат под краката му. Гирляндите също не са добра идея, защото могат да разсейват другите шофьори.

Ако искате да прикрепите гирлянд към балкона, не е нужно да обсъждате това с комшиите. Ситуацията изглежда различно, когато искате да монтирате искрящи еленови шейни на балкона. Във всеки случай собствениците на апартаменти и наемателите трябва да гарантират, че всички декоративни елементи са добре фиксирани. 

Коледно караоке парти или фигура на Дядо Коледа, който крещи много силно: "Хо-хо-хо!" също може да създаде проблеми, защото не трябва да се превишават допустимите децибели. Съжалявайте нервите на съседите!

Ако вашите съседи също трескаво се подготвят за празника, можете да украсите всичко заедно. Трябва да се спазва едно правило: пътищата за евакуация трябва да останат чисти. Те не трябва да бъдат затрупани с коледна украса. Освен това е забранено използването на пожароопасни предмети.

Собствениците и наемателите могат да закачат коледен венец на вратата. Едно предупреждение: трябва да внимавате да не повредите вратата. Ако това се случи, ще трябва да заплатите за щетите.