В Стилсвил, предградие на канадската столица Отава, все по-често се срещат миещи мечки, които се държат странно и показват признаци на алкохолно опиянение.

Местната жителка Емили Роджърс каза пред канадския телевизионен канал CBC Ottawa News, че веднъж е намерила такава миеща мечка в задния си двор. Според нея животното влачило лапи, залитало и не можело да стои самостоятелно. Емили Роджърс заподозряла, че нещо не е наред с миещата мечка, и се обадила в службата за защита на животните, чиито специалисти взели и прегледали животното.

Съобщава се, че други жители на Стилсвил също са виждали неадекватни миещи мечки на различни места.

„Плодовете могат да ферментират в жегата“

Майкъл Рунц, професор по биология в университета Карлтън в Отава, обяснява, че най-вероятната причина за необичайното поведение на животните се крие в храната им.

По правило те се хранят с паднали плодове, които бързо се развалят под въздействието на топлината и започват да ферментират, отделяйки алкохол. И предвид богатата реколта от плодове тази година, не е изненадващо, че миещите мечки не могат да устоят, те  поглъщат огромни количества и така се... напиват.

Професорът препоръча на тези, които виждат пияни животни в градините си, да оставят природата да си свърши работата и да оставят животните да спят. Той също на шега добави, че не трябва да се опитвате да им давате кафе, за да изтрезнеят.

Превод: GlasNews.bg