Струва ли ви се понякога, че последната минута от програмата на вашата пералня, сякаш продължава цяла вечност.

Първоначално, когато видите, че прането ви е към края си, вие не започвате друго занимание, тъй като това е само една минутка. Много често дори чакате прави пред самата пералня?

Грешка - това са вечни 60 секунди и всяка една от тези предполагаеми секунди е абсолютно мъчителна.

Но защо нашите перални машини колективно са решили да ни подмамят да мислим, че е останала само минута - когато всъщност е доста повече?

Няма шантава теория на конспирацията, която предполага, че машините планират да се надигнат срещу нас, след като са ни подлудили със своите странни лъжи за времето.

За щастие, експерт се притече на помощ и разкри истинската причина, поради която нашите уреди са нечестни по отношение на оставащата продължителност на програмата.

„Повечето съвременни уреди да имат дисплей, показващ часа, но понякога той е малко несинхронизиран. Тъй като прането продължава, таймерът не винаги отразява общото време, зададено в началото, и накрая може да се различава с няколко минути. Въпреки че разликата обикновено не е голяма, това може да бъде разочароващо. Въпреки това, има напълно добро обяснение и то всъщност ви помага да спестите енергия и пари.“

Оказва се, че пералните машини всъщност са проектирани да пестят ресурси, когато е възможно.

„Има редица проверки, които една пералня ще направи по време на своя цикъл. Те обикновено са автоматизирани и са там, за да уведомят машината дали отнема повече или по-малко време от очакваното за пълнене, измиване или центрофугиране. В резултат на това машината ще коригира времето за край в определени моменти от цикъла – понякога по-рано, понякога по-късно. Единствената разлика е, че хората забелязват само когато е второто!,“ допълни експертът.

Превод: GlasNews.bg