Музей в Ню Йорк показва стотици писма, адресирани до героя на Marvel Спайдърмен, които са били доставяни в продължение на 30 години в дом в Куинс, който отговаря на адреса на Спайди.

Градският музей на реликварите споделя, че домът на улица Ingram 20 във Форест Хилс е започнал да получава писма, адресирани до "Питър Паркър" и "Спайдърмен", след като адресът е бил разкрит като дом на супергероя и неговата леля Мей в комикс от 1989 г., пише UPI.

Семейството, което живее на адреса, което също споделя фамилното име Паркър, получава стотици писма от деца от цял ​​свят през следващите три десетилетия. 

„Членът на нашия борд Памела Паркър е израснала в това домакинство“, каза Дейв Херман от City Reliquary Museum пред WABC-TV.

„Майка й Сузан Паркър всъщност започна да получава някои от тези писма, мислейки, че в началото са странни, може би шега.“.

Той каза, че много от писмата включват деца, които молят Спайдърмен за помощ, за да започнат собствените си кариери на супергерои.

„Някои от тях наистина се надяват, че Спайдърмен може да осигури оборудването, от което се нуждаят“, казва Херман.

„По-конкретно, той е известен с паяжината и децата искат да могат да изтрелват такава мрежа.“ 

Херман споделя, че създателите на комикса отричат ​​да знаят, че семейство Паркър живеят на адреса, който са използвали в комикса, но той подозира, че може да са избрали адрес, посочен под „Паркър“ от телефонен указател, за да поддържат фантазията за децата. 

Сега писмата са изложени в музея в изложба, озаглавена „Скъпи Спайдърмен, писма до Питър Паркър“. Изложбата продължава до 2 април.

Превод: GLasNews

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by The City Reliquary (@cityreliquary)