Жена, отправила се на поклонение към Светите земи пеша, посети манастира "Успение на Пресвета Богородица" в Бачково. Аня Бекър поела на дългия път чак от Ирландия. За необичайното пътешествие на жената споделят от обителта.

 По пътя си тя се старае да се запознае с християнските обители и паметници. Бекер е останала за една вечер в Бачковския манастир. Присъствала на вечерната служба в Бачковския манастир и на литургията на 29 март.

Пред игумена на манастира епископ Сионий тя споделила и причината, която я подтикнала да тръгне по поклонническия маршрут пеша. Нейната крайна цел е Йерусалим.

Вижте разказа за неочакваното посещение, споделен от Бачковския Ставропигиален Манастир "Успение на Пресвета Богородица":

"За една нощ в манастира остана, тръгналата на поклонение на Светите земи и Господния град Йерусалим, Аня Бакер. Г-жа Бакер е тръгнала от Ирландия и е решила да измине пътя пеша.
 
По пътя се старае да се запознае с християнските обители и паметници. В Бачковския манастир има духовната радост да сподели вечернята във вторник 28.03 и Преждеосвещената литургия на 29.03.2023г.
 
На чаша кафе с игумена на манастира, Велички епископ Сионий, Аня Бекер сподели какво я е накарало да поеме това поклоничество, което вече е рядко срещано в наши дни."
 
Бачковската обител е един от най-известните и посещавани манастири в България, привличащ туристи и вярващи. Той е пресечна точка на три култури – византийска, старогрузинска и българска. Основан е през 1083 г. от братята грузинци Григорий Бакуриани и Абазий.
 
На територията на манастира са запазени най-старите дърворезбени иконостаси по нашите земи, както и голяма част от оригиналните икони, стенописи и църковна утвар. Най-голямата светиня е иконата на Богородица Влахернска, която е смятана за чудотворна.