Жена от Калифорния е намери 4,38-каратов жълт диамант, докато е била на посещение в държавния парк Crater of Diamonds в Арканзас.

Норийн Вредберг е търсила в парка само около час и е успяла да намери диаманта, който въобще не е бил заровен на дълбоко в земята. Тя дала камъка на съпруга си, който го занесъл в Центъра за откриване на диаманти в парка за идентификация. След като разгледали камъка, служителите на парка го идентифицират като 4,38-каратов жълт диамант и позволили на двойката да го запази.

Арканзас е единственият щат в САЩ с диамантена мина, която е отворена за обществеността. 

Според отдела за държавни паркове, над 75 000 диаманта са били открити в Crater of Diamonds, откакто са намерени първите бройки през 1906 г. от Джон Хъдълстън. Той е бил земеделски производител, който е притежавал земята много преди тя да стане държавен парк през 1972 г. 

Секретарят на парка, наследството и туризма в Арканзас Стейси Хърст каза: Това е толкова уникално преживяване и посетителите си създават спомени за цял живот, независимо дали са намерили диамант или не. Разбира се, намирането на диамант допринася за преживяването! 

През 2020 г. банков мениджър открил 9.07-каратов диамант в същия парк.