Жена от Нова Зеландия реши да "пусне" съпруга си на търг, след като той я остави сама с децата им по време на училищната ваканция.

Ирландката Линда Макалистър се омъжила за Джон през 2019 г. По това време двойката вече имала двама сина: Колт, който вече е на четири години, и Райдър, който е на шест години. Наскоро децата започнали училищната ваканция и според Макалистър това се отразило на ежедневието им – те започнали да си лягат много късно. В същото време Джон отишъл на риболов и оставил жена си сама с децата. Постъпката му разгневила ирландката и тя решила да отмъсти на съпруга си, като го пусне за продажба в TradeMe.

„Продава се съпруг. Ръст - 184 сантиметра, възраст - 37 години. Той обича лова и риболова, обича земеделието. Може да се разтревожи в нова среда, но знае как да се успокои сам. Лесен за управление. Имаше няколко собственици. Сумата не подлежи на връщане и на замяна“, написала Макалистър в описанието, предава "The Independent".

Ирландката отбеляза, че Джон внимателно следял как върви търгът, защото бил сигурен, че за него могат да дадат много пари. Но бяха предложени само 100 новозеландски долара, след което обявата за „лота” бе премахната заради нарушаване на правилата на търга.

Мениджърът на TradeMe Джеймс Райън заяви, че отдавна не е имало подобен случай.

Мениджърът за съответствие на TradeMe Джеймс Райън каза, че е минало много време, откакто потребителите са обявили съпругата си за продажба в сайта за търга.

Наскоро имаше случай, в който жителка на английския град Лийдс, Йоркшир, обърка сина си с диван и случайно пусна детето за продажба за един паунд. Много потребители започнаха да оставят хумористични коментари, че майката е решила да даде сина си за един паунд и иска да се раздели с него възможно най-скоро.