Когато розово сияние осветява вечерното небе над австралийски град в сряда, местната жителка Тами Шумовски се чуди дали апокалипсисът е настъпил. 

„Просто бях спокойна майка, ккоято казва на децата: „Няма за какво да се притеснявате“, коменитра тя пред BBC. „Но в главата си си казвам какво, по дяволите, е това?“ 

Оказа се, че това е светлина, идваща от ферма за канабис точно извън град Милдура, в северна Виктория.

Но подобно на други учудени местни жители, умът на Тами първоначално се насочва в другата посока - извънземно нашествие ли беше? Астероид?

„Майка говори по телефона, а татко на заден план казва: „По-добре да побързам и да си изпия чая, защото светът свършва“.  „А майката казва  казва: „Какъв е смисълът да си ям чая, ако светът свърши.“ 

Друга местна жителка - Никея Шампион, първо си помислила, че Луната е наистина яркочервена - преди да разбере, че светлината идва от земята.

Разкрита е тайна ферма

Медицинският канабис беше легализиран в Австралия през 2016 г., но употребата му за развлечение е забранена. 

Съществуват малко съоръжения за отглеждане и техните местоположения са строго секретни от съображения за сигурност - но тази ферма не е сред тях. Светлините с червеникав оттенък се използват, за да помогнат на културата да расте. Обикновено затъмняващите щори се спускат привечер. 

В сряда те не са работили, разкри говорител на производителя Cann Group.  И тъй като беше облачна нощ, светлините създадоха въпросната гледка, която можеше да бъде забелязана от много далечно разстояние.

„Избухнах в смях... можеше да е нещо много по-готино, но всъщност се оказа просто отглеждането на медицинска марихуана“, каза г-жа Шампион.

Превод: GlasNews.bg