Зодиакално меню на небесната трапеза

Позицията, която Слънцето заема в точния ви момент на раждане, е известна като вашия „слънчев знак“ (понякога наричан „звезден знак“ или „рожден знак“) и е космическата стартова площадка както за начинаещи, така и за професионални астролози. Вашият слънчев знак се определя от вашата дата на раждане и представлява вашата основна личност, усещане за себе си, романтична съвместимост и начини, по които се движите по света. Това астрологично разположение - асцендент, хвърля светлина върху вашите вродени дарби, както и върху вашите трудно забележими слепи петна. Вашите радости, желания, недостатъци и страхове ви правят специални и когато вашият слънчев знак се комбинира с другите планети и разположения във вашата рождена карта , това създава отличителен небесен профил, който служи като ваш космически пръстов отпечатък.

Четворностите , известни също като „ модалности “, се отнасят до качествата на знаците и къде всеки зодиакален знак се появява в съответния сезон. Има три модалности, с четири зодиакални знака във всяка:

Кардинални (Овен, Рак, Везни и Козирог) се появяват в началото на нов сезон и са отлични в предприемането на действия и започването на инициативи;

Фиксирани (Телец, Лъв, Скорпион и Водолей) се появяват в средата на сезоните и са известни като стабилни, последователни сили, които поддържат движението;

Променливи (Близнаци, Дева, Стрелец или Риби) се появяват в края на сезона и притежават безпроблемна плавност, подходяща за промяна и трансформация. Докато продължаваме да наслояваме астрологичните концепции, ние разкриваме богата и сложна практика, която ни дава представа за нашата най-истинска същност. Всеки знак носи нещо на небесната трапеза. Ето какво трябва да знаете за зодиакалните знаци, включително силни, слаби страни и как мислят:

Овен

Първият знак на зодиака, Овенът обича да бъде номер едно. Естествено, този динамичен огнен знак не е непознат за конкуренцията. Смел и амбициозен, Овенът се гмурка с главата напред дори в най-предизвикателните ситуации. По този начин те се грижат винаги да бъдат на върха!

Телец

Коя зодия е по-склонна да си вземе шестчасова вана, последвана от луксозен шведски масаж и декадентски десерт? Това е Телец, разбира се! Телецът е земен знак, представен от бика. Подобно на тяхното небесно духовно животно, Телците обичат да релаксират в спокойна, буколична среда, заобиколена от меки звуци, успокояващи аромати и сочни вкусове.

Близнаци

Били ли сте някога толкова заети, че да искате да можете да се клонирате, само за да свършите всичко? Това е накратко преживяването на Близнаците. Спонтанен, игрив и възхитително непостоянен, Близнаците се водят от ненаситното си любопитство и най-вече любонателност. Подходящо символизиран от небесните близнаци, този въздушен знак се интересува от толкова много занимания, че винаги търси да ги удвои.

Рак

Ракът безпроблемно се преплита между морето и брега, представяйки способността на Рака да съществува както в емоционалната, така и в материалната сфера. Раците са силно интуитивни и техните психически способности се проявяват в осезаеми пространства. Но - точно като ракообразните с твърда черупка - този воден знак е готов да направи всичко необходимо, за да се защити емоционално. За да опознаете този знак, ще трябва да спечелите доверието му! 

Лъв

Разстелете червения килим, защото пристигна цар Лъв. Страстен, лоялен и скандално драматичен, Лъвът е представен от лъва и тези енергични огнени знаци са кралете и кралиците на небесната джунгла. Те са щастливи да прегърнат своя кралски статут: жизнерадостни, театрални и пламенни, Лъвовете обичат да се наслаждават на светлината на прожекторите и да празнуват.

Дева

Знаете ли израза "Ако искате нещо да бъде направено, дайте го на зает човек?" Това определено е химнът на Девата. Девите са логични, практични и систематични в подхода си към живота. Дева е земен знак, исторически представен от богинята на житото и земеделието, асоциация, която говори за дълбоко вкорененото присъствие на Девата в материалния свят. Този земен знак е перфекционист по душа и не се страхува да подобрява уменията чрез усърдна и последователна практика.

Везни

Балансът, хармонията и справедливостта определят енергията на Везни. Като кардинален въздушен знак, Везните са представени от везните (интересното е, че единственият неодушевен обект на зодиака), асоциация, която отразява фиксацията на Везни върху установяването на равновесие. Везните са обсебени от симетрията и се стремят да създадат равновесие във всички области на живота - особено когато става дума за сърдечни въпроси.

Скорпион

Неуловим и мистериозен, Скорпионът е един от най-неразбраните знаци на зодиака. Скорпионът е воден знак, който използва емоционалната енергия като гориво, култивирайки мощна мъдрост както във физическата, така и в невидимата сфера. Всъщност Скорпионът черпи изключителната си смелост от своите психически способности, което прави този знак един от най-сложните, динамични знаци на зодиака.

Стрелец

Тази очарователна зодия има неистово желание да превземе целият свят, да обходи дестинации, всяко земно кътче. Този огнен знак не познава граници. Стрелците винаги са в търсене на знания. Последният огнен знак на зодиака, Стрелецът пуска многобройните си преследвания като пламтящи стрели, преследвайки географски, интелектуални и духовни приключения.

Козирог

Кой е най-ценният ресурс? За Козирога отговорът е ясен: Времето! Козирогът изкачва планината право към върха и знае, че търпението, постоянството и отдадеността са единственият начин за постигане на мащаб. Последният земен знак на зодиака, Козирог, е представен от морския козел, митологично същество с тяло на коза и опашка на риба. Съответно, Козирозите са умели да се ориентират както в материалната, така и в емоционалната сфера.

Водолей

Въпреки наличието на „аква“ (вода)в името си, Водолей всъщност е последният въздушен знак от зодиака. Иновативен, прогресивен и безсрамно революционен, Водолей е представен от носещия вода, мистичният лечител, който дарява вода или живот на земята. Съответно Водолеят е най-хуманният астрологичен знак. В края на деня Водолеят е посветен на това да направи света едно по-добро място.

Риби

Ако потърсите думата „екстрасенс“ в речника, определено ще има снимка на Риби до нея. Рибите са най-интуитивният, чувствителен и емпатичен знак от целия зодиак - и това е така, защото е последният от последните. Като последен знак, Рибите са усвоили всеки урок - радостите и болката, надеждите и страховете - надградил поуките от всички останали знаци. Символизира се от две риби, плуващи в противоположни посоки, представляващи постоянното разделение на вниманието на Риби между фантазия и реалност.

Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил езотеричният и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.