Почина известен руски музикант, съосновател на популярната група Cream Soda. 35-годишният Дмитрий Свиргунов отпразнувал рожден ден в района на Ярославъл. Не толкова отдавна в село Диево-Городище си купил къща. 

Известно е, че Дмитрий Свиргунов, брат му, 25-годишният Роман Свиргунов, и още осем души са решили да прекосят замръзналата Волга, за да стигнат до село Ченци, което се намира от другата страна на реката. В този район - това е обичайно нещо, наблизо няма мостове. Когато вече се връщали, ледът се счупил на 350 метра от брега и петима души пропаднали във водата, пише Meduza.

Дмитрий, Роман и техният приятел хокеист Георги Киселев били пометени от течението. Още двама успели да излязат.

Вечерта ледът бил нормален, а през нощта бил отмит, въпреки че това не се виждало визуално. Петима души паднали през леда. Приятелите успели да извадят момиче. Един човек се хванал за ръба на леда, пристигналите спасители успели да го извадят. Бил в критично състояние. Реанимиран е от спасителни водолази в продължение на два часа, сърцето му два пъти спирало. 

Името на спасеното момиче е Валерия Дерман, вече няма опасност за живота й. 27-годишният музикант Аристарх Ухтомски починал в линейка.

Тялото на Дмитрий Свиргунов беше извадено, известно е също, че е открито още едно тяло. На 11 март Дмитрий навършил 35 години.

Cream Soda е руска група за електронна музика. Основана е през 2012 г. в Ярославъл. Основана е от Дмитрий "Нова" Свиргунов и Иля Гадаев, които се запознават в онлайн платформа за електронна музика. След това към тях се присъединява вокалистката Анна Романовская.