Американската певица Шер намали цената на луксозното си имение в Малибу с 12 процента.

Изпълнителката продава къщата за 75 милиона долара (5,7 милиарда рубли), докато предишната цена на къщата беше 85 милиона, според Mansion Global.

Шер купува имота през 1989 г. за 3 милиона долара. Къщата е построена върху парцел от 0,6 хектара в съответствие с желанията на певицата.

Звездата се опитва да се отърве от имението не за първи път: преди повече от десет години тя обяви имота за продажба за 45 милиона долара, но купувач така и не се намери.

Площта на къщата е 1,2 хиляди квадратни метра. Вътре има седем спални, всекидневна с камина, кухня, фитнес зала, киносалон, стая за съхранение на перуки и климатична система. Интериорът на корпуса се отличава с просторни помещения, елементи от бронз, варовик, италиански и френски мрамор. В допълнение към основната сграда, обектът разполага с басейн, тенис корт и вила за гости.

Когато домът излезе на пазара миналата година, певицата и актриса каза пред The ​​Wall Street Journal, че често се е забавлявала в дома, организирайки „интимни вечери в семейната трапезария“ и по-големи „партита в палатки в двора и зоната на басейна“.

Наричана „Богинята на попа“, 76-годишната Шер притежава справедлив дял от първокласни недвижими имоти в района на Лос Анджелис. През 80-те години на миналия век тя живее в имение с марокански стил в Бевърли Хилс, което преди няколко години беше продадено за 16 милиона долара. Тя също така продаде много по-скромна къща в стил Тюдор в Бевърли Крест през 2018 г. за 2,5 милиона долара. Тя също е живяла в историческото имение Owlwood Estate в Holmby Hills, което беше продадено за 88 милиона долара през 2021 г.

Превод: GlasNews.bg / Снимка: Getty Images, Google Maps