Филип Киркоров беше един от участниците в скандалното „почти голо парти“, организирано от блогъра и телевизионна водеща Настя Ивлеева. В резултат на това партито предизвика силен резонанс в руското общество и участниците в него трябваше да се извинят пред камерата. 

Срещу някои бяха повдигнати обвинения в укриване на данъци, включително Ивлеева. Киркоров, както знаете, също трябваше да плати солидна сума, след което напусна Руската федерация. Той е видян в САЩ, пише телеграм каналът Mash.

Известно е, че народният артист на Русия, певецът Филип Киркоров, е обвинен в данъчен дълг в размер на почти 8 милиона рубли.

„Съдебният съдия от съдебен район № 374 на Таганския район на Москва издаде съдебна заповед за събиране от Филип Киркоров в полза на инспекцията на Федералната данъчна служба № 9 в Москва дълга за 2022 г. по данъци и такси в сума от 7 972 985 рубли“, каза магистратският съд. Също така от певеца беше събрана държавна такса от около 24 хиляди рубли.

Киркоров също беше набързо изрязан от новогодишния филм "Иван Василиевич променя всичко", където той изигра Петър Велики, като го замени с актьора Никита Кологриви, който стана известен след ролята си в сериала "Думата на момчето". След това стана известно, че певецът е изрязан от филма „Самоирония на съдбата“, отстранен от новогодишни концерти и изгонен от списъка на участниците в шоуто „Златен грамофон Санкт Петербург“. Името му изчезна от страницата за обявяване на събитието, а лицето на певеца беше премахнато от плаката на концерта.

И тази седмица стана известно, че бившият съпруг на Алла Пугачова е напуснал Русия. Той е видян в САЩ. Певецът присъства на концерта на поп дивата Мадона, който се проведе в Ню Йорк в Медисън Скуеър Гардън.

Филип Киркоров, САЩЦял екран
Филип Киркоров в САЩ Снимка: Telegram канал Mash

Той беше придружен от приятеля си, родом от Донецк, младия дизайнер Максим Ситник.

Припомняме, че нашумялото парти с „почти гол” дрескод (Almost Naked Party) се състоя в московския нощен клуб „Мутабор” в нощта на 20 срещу 21 декември 2023 г. След като започна да се разгаря скандал около събитието, певецът каза на прессекретаря на руския президент Дмитрий Песков, че е попаднал на партито случайно. След това той публикува видео извинение, в което казва, че е „минал през грешната врата“.

Въпреки публичните извинения, купонджиите започнаха да бъдат „отменяни“ един по един. Така руският рапър Вацио, който стана звезда на "полуголия купон", като се появи с чорап на гениталиите, ще отиде в армията през пролетта.

Рапърът с „чорап на гениталиите" беше призован в руската армия

А срещу самата Настя Ивлеева е заведен колективен иск за обезщетение за морални щети за рекордната сума от 1 милиард рубли. Делото е заведено от инициативна група, ръководена от продуцента Александър Иншаков.