Тайланд е известен с невероятната си природа, прекрасните храмове, разнообразието от кулинарни вкусове и богата култура. Намира се в Югоизточна Азия и е известен като Сиам, което е официалното име до 1939 година. Представяме ви 10 любопитни факта за Тайланд, които ще ви накарат да мечтаете.

1. Страната на усмивките

Тайланд е изключително дружелюбно място и местните хора няма да пропуснат да ви дарят с чаровните си усмивки. Тайландците се славят със своята дружелюбност и гостоприемство.

2. Орхидеите

Основният източник на доходи в тази страна е износа на орхидеи. С този бизнес в Тайланд икономиката процъфтява, а годишната печалба е около 250 милиона долара.

3. Банкок

Банкок – столицата на Тайланд всъщност е градът с най-дългото име в света. Цялото име на Банкок е Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit. Също така Банкок е един от най-горещите в света. През лятото температурата е средно 40 градуса, а през зимата не пада под 25 градуса по Целзий.

4. Красивите жени
Кралицата на Тайланд – Сирикит е една от най-красивите жени в света за 20 век. В тази страна кралското семейство е почитано като божествено и има голямо значение за хората.

5. Множеството острови

Тайланд се състои от общо 1 400 острова. Един от най-известните между тях се намира в близост до Пукет и се казва Кох Фи Фи. Там е заснет филмът „Плажа“ с Леонардо Ди Каприо, споделя 10te.bg.

6. Земята на свободните

Тайланд се слави с това, че никога в цялата си история не е бил колонизиран от чужденци и затова получава името си, което в превод от тайландски означава „Земята на свободните“.

7. Незаконните неща в Тайланд

В тази страна има доста забранени неща и едно от тях е да не излизате от вкъщи без бельо. Друго непозволено в Тайланд е да докосвате главата на хората, в която тайландците смятат, че се намира душата на човек. Най-обидното, което може да направите там е да настъпите банкнота. Парите им са с лицата на техните президенти и крале, които са много почитани от местните.

8. Маймунките в Тайланд имат колеж

Колежът на маймунките се нарича „Маймунски колеж Тини“ и в него „студентите“ се обучават на множество улични номера, с които могат да забавляват туристите.

9. Конституционна монархия

Тайланд е конституционна монархия. В миналото там е имало закон, които е забранявал да се докосват кралските особи.

10. Храмовете

В Тайланд има над 35 000 храма. Това наистина е внушително число, а посещението на храмовете изисква приличен външен вид. Над 90 процента от хората там са последователи на будизма.