Гръцките острови са едно от първите неща, които идват на ум, когато си помислим за релаксираща почивка. 

Само си представете как лежите под горещото слънце, докато водата нежно плиска в краката ви... Ядете прясна риба и морски дарове в традиционните крайморски таверни, плувате в кристално чисти изумрудени води, наблюдавате как слънцето се потапя в хоризонта от безкраен басейн...

Това представлява една релаксираща почивка на гръцките острови! Звучи като рай, нали?

Повечето от гръцките острови обикновено са пренаселени през силния сезон, затова нашият съвет е да планирате почивката си през още сега. Но независимо по кое време на годината планирате да отидете на почивка, някои гръцки острови са идеални за релаксираща почивка.

Продължете да четете, за да разберете кои са 5-те острова за релаксираща почивка в Гърция...

Остров Кимолос

Този вулканичен гръцки остров се намира до Милос и принадлежи към групата острови на Цикладите. Въпреки че е толкова близо до един от най-претъпканите гръцки острови, Кимолос успява да запази непокътнатия си чар. Откроявайки се със своята спокойна атмосфера и спокоен стил, Кимолос се очертава като топ дестинация за релаксираща почивка, далеч от шума и суматохата.

Хорио, столицата на острова, е старомодно селище , което се простира около живописното пристанище на острова. В Хорио ще намерите много удобства, като ресторанти, барове и магазини. Това малко селце може и да е туристически развито, но не е загубило традиционната си същност. От цикладската архитектура до топлите усмивки на местните жители, всичко е просто и възхитително.

Остров Пакси

Ако търсите спокойна дестинация извън утъпканата туристическа пътека, Пакси е чудесен вариант. Този малък остров се намира на юг от Корфу, от северната страна на Йонийско море и принадлежи към групата на Йонийските острови. Подобно на останалите Йонийски острови, Пакси може да се похвали с екзотични плажове и невероятно фотогенични зелени пейзажи. Но веднага след като пристигнете в Пакси, ще разберете, че този остров е много различен от своите йонийски събратя.

Докато йонийските суперзвездни острови като Корфу, Кефалония и Занте са изключително популярни и по този начин претъпкани, Пакси има спокойна атмосфера. Вероятно благодарение на размера си, малкият остров Пакси не е претъпкан, дори и в разгара на сезона.

Запазената марка на Пакси е Гайос - пристанището на острова. Това пристанище, което има формата на скандинавски фиорд, е едно от първите неща, които забелязвате, когато стигнете до Пакси с ферибот. Зад пристанището се намира село Гайос. Това спокойно село е идеално за релаксиращ престой!

Остров Сими

Сими е може би най-живописният остров от групата острови Додеканез. Космополитна атмосфера, спокойно усещане и природна красота правят Сими страхотна гръцка островна дестинация за релаксираща почивка. Първото нещо, което ще хване окото ви, когато се приближите до пристанището на острова, са цветните имения, които са осеяни по хълма зад пристанището. Честно казано, пейзажът изглежда е изскочил от картина!

Сими е един от най-спокойните гръцки острови. Не защото никога не е претъпкан, а защото успява да запази спокойствието си въпреки това! Разходка до романтичното пристанище, потапяне в хипнотизиращите води на плажовете на Сими, посещение в елегантни имения ще ви накарат да се почувствате пренесени в друга ера.

Ако търсите космополитна, но релаксираща дестинация за семейна или романтична ваканция, най-добрият избор е Сими.

Остров Корфу

Няма как да се отрече: Корфу е най-елегантният и космополитен остров на Йонийско море.

Венецианска архитектура, зашеметяващ природен пейзаж, красиви селца, невероятни плажове... Какво да не обичаш на Корфу! Въпреки че Корфу е популярен, голяма част от острова все още не е открита от международни туристи. И така има много, които отговарят на всяко ваше желание, където можете да се потопите в спокойствие. Добавете малко йога край плажа и медитация на залеза към микса и става очевидно, че Корфу е страхотна дестинация за релаксираща почивка в Гърция. Що се отнася до Стария град на Корфу, той изглежда като йонийска пощенска картичка. Пълен с венециански имения, цветни площади, музеи и паметници, град Корфу е идеален за възхитителни разходки.

Острови Куфонисия

Куфонисия отдавна са известни със своята спокойна и райска атмосфера. Тъй като са извън утъпканата туристическа пътека, островите Куфонисия се очертават като чудесна алтернативна дестинация, особено за гърците. 

Сериозно, Куфонисия е идеално място за релаксираща почивка! Екзотичните плажове, примамливо чисти тюркоазени води, морски пещери, блестящ пясък, съблазнителни гледки и традиционни варосани къщи създават зашеметяваща природа, която никога не пропуска да завладее посетителите.

Ако искате да се измъкнете от всичко за няколко дни, или имате нужда от дълга почивка от забързаното си ежедневие, Куфонисия е мястото, на което можете да отидете.

Да обобщим...

Има много гръцки острови за спокойна почивка, без суматохата на туризма. Гърция може да е популярна дестинация за международни туристи, но има много места, които все още са недокоснати от масовите посетители.

Готови ли сте да се отпуснете на гръцките острови?

Превод: GlasNews.bg