Вижте 12-те най-красиви плажове, които си струва да посетите през това лято.

Или поне ги разгледайте.

Това са най-красивите и загадъчни плажове по света.  

Плажът Whitehaven, Австралия

Плажът Whitehaven  е красива 7-километровата брегова ивица по протежение на островите Whitsunday. Световноизвестните плажове дължат името си на белия пясък. Цветът се дължи на присъствието на чист силициев диоксид (98%), който придава бял оттенък.

Розов бряг, Бахамски острови

Harbour Island е едно от най-удивителните места на Бахамите. Необичайният розов цвят на пясъка се получава поради наличието на малки частици от раковини - фораминифери. Това са  едноклетъчни организми, които живеят на дъното на рифа по скали и в пещери на крайбрежната ивица на океана.

Плая-дел-Амор, Скритият плаж на остров Мариета, Мексико

Ако не е звукът на вълните, хората вероятно дори няма да знаят за скрития плаж. Плая дел Амор се намира на  необитаемия остров Мариета. Рай е за любителите на неприкосновеност на личния живот.

Плажът Navagio, остров Закинтос, Гърция

На гръцкия остров Закинтос са едни от най-красивите плажове в света. Там е разбит корабът Панайотис, който е принадлежал на контрабандисти. Останките от кораба все още са в белите пясъчни дюни.

Ипанема, Бразилия

В Рио де Жанейро 23-те плажа  са с обща дължина от 72 км, но Ipanema е най-елитният. Този плаж е в непосредствена близост до най-богатите райони на столицата. Модерните и богати обитатели на квартала всеки ден излизат на плажа, за да играят  волейбол или за джогинг. С една дума, излизат да ги  види свят и те да видят света.

 Плажът Maho, Карибите

Добре дошли в Maho - един от най-необичайните плажове в света. Той се намира на Карибско море, на 300 мили от Пуерто Рико. Тук туристите не са привлечени от топлия пясък и синьото море. Атракцията е тръпката, която изпитват, защото само на 10-20 метра над плажа и над главите на туристите прелитат гигантски самолети за аварийно кацане. Опасно,  но очарователно зрелище! 

Стъкленият плаж, САЩ

Близо до Fort Bragg в Калифорния има интересен бряг, осеян с цветни заоблени парчета стъкло. В началото на XX век тук е имало градско сметище, но през 1967 г. то е бил затворено и  в продължение на много години, районът е прочистван. Сега, боклук няма, но брегът е покрит с малки, заоблени от вълните стъклени камъчета.

Bottom Bay, Барбадос

Bottom Bay е най-добрият плаж на остров Барбадос. Уникалният пейзаж на това място е отличителен белег.

Хайамс, Австралия

Плажът Hyams, който се намира на 300 км от Сидни, е с най-белия пясък в света. Той е толкова бял, че от разстояние прилича на разбита сметана.

Плажът Vaadhu, Малдивите

Има един плаж в света, който е особено красив през нощта. Планктонът, изхвърлен на брега на морето на остров Vaadhu, свети с цветовете на хиляди светлини. Светлината се дължи на биолуминесценция - химични процеси при животните, при които освободената енергия се излъчва под формата на светлина. Сините светещи вълни се отразяват като звезди в небето над Малдивите!

Grace Bay, Карибите

Ето това е раят. Чисто белият и прохладно фин пясък примамва туристите да легнат и да се правят слънчеви бани. Grace Bay многократно е признат за един от най-добрите плажове в света.

Oкеанският купол, Япония


Източник: AdMe.ru