Това място не спира да привлича все повече туристи към себе си последните години. Екзотиката на страната е несравнима и определено това е една от любимите причини на всички, които избират да планират екскурзии до Тайланд.

Една от най-интересните дестинации в Югоизточна Азия – лятото тук продължава целогодишно, благодарение на тропическия климат. Точно заради това въобще не е изненадващо, че потокът от туристи тук не спира. Цените там са евтини, което допълнително допринася за туристите. 

Защо да посетите Тайланд

Подобно пътешествие определено ще ви изкара от реалността и ще ви даде възможност за една невероятна почивка. От агенция Руал Травел споделят няколко причини, заради които си заслужава да си подарите това приключение:

  • Прекрасни места за дайвинг – в Тайланд ще откриете 2000 километрова брегова ивица, което ви дава възможност да се насладите на различни дайвинг дестинации. Може да се натъкнете на плитки, но и на дълбоки води, различни екзотични обитатели, а и има подводни паркове, които си заслужават да им отделите време;
  • Уличната храна – готвенето дори и най-простите лакомства, от палачинки с банан до пържен сладолед се превръща в истинско шоу, от което апетитът се изостря още повече. Културата на уличната храна в Тайланд е много развита. Тук търговците използват пресни продукти и торбички за еднократна употреба, което прави яденето навън доста безопасно и удобно. Всичко се приготвя за секунди и то пред очите ви. Това е нещо, което няма как да не впечатли всеки чревоугодник, дошъл на екскурзия тук;
  • Близка среща с екзотични животни – в Тайланд ще можете да яздите слонове или да се запознаете отблизо с маймуни. Животните са свикнали и ще имате възможността за близка комуникация с тях. Винаги трябва много да се внимава и да се слушат инструкциите на дресьорите;
  • Красиви плажове – едни от най-атрактивните плажове по света се намират точно из тайландските острови. По време на вашата екскурзия ще се насладите на невероятни гледки, фин пясък и топла вода. Мечта за всеки любител на морските преживявания.

Задължително проверете онлайн, преди да заминете, какво да посетите, актуални новини за времето, през което ще сте там. А най-добре се посъветвайте с вашата туристическа агенция за местата, които искате да посетите по време на вашата екскурзия. Те ще ви дадат нужната информация и ще знаят важни подробности, които на вас може да са ви убегнали. 

Забележителности

Освен плажовете по време на екскурзията си в Тайланд ще можете да видите много и изключително красиви забележителности. Посетете древната столица Аютая. През 1767 г. градът е нападнат от войските на Бирма, които го унищожават и ограбват. Днес хората посещават мястото, за да видят останките от величествени храмове и дворци и да си представят някогашното величие на града.