Преди 73-годишната руска певица Алла Пугачова да има време да напусне родината си и да отлети за Израел с децата си и без обратен билет, в мрежата се появи снимка на нейния израелски паспорт. Снимката беше разпространена от Telegraph, чиито журналисти твърдят, че автентичността на паспорта им е потвърдена от източници сред израелските гранични служители.

Алла Борисовна получила документа през май тази година и той е валиден една година, което е традиционна практика за репатрираните. Съдейки по снимката, Пугачева има даркън. Това е постоянен израелски паспорт. Можете да кандидатствате за Darkon още три месеца след получаване на израелско гражданство. Първият даркън е валиден само за една година. Ако през годината след това събитие човек живее в Израел повече от 75% от времето, следващият син паспорт се издава за пет години.


Израелските граничари потвърдиха автентичността на документа  Снимка: Телеграф

Слуховете, че Алла Пугачова е получила израелско гражданство, се носят повече от месец, но едва сега се появиха първите доказателства за това.

След началото на руската инвазия в Украйна, Алла Пугачова и нейният съпруг Максим Галкин изразиха своята позиция , като осъдиха действията на руските власти. Съпругът на певицата не се страхува да каже истината за истинското състояние на нещата, критикува властите и пропагандистите, за което получи наказателно производство в родината си.

Русия обяви Галкин за чуждестранен агент, Алла Пугачова поиска същото

Заедно с децата двойката отлетя за Израел, където по-късно Галкин направи много успешно турне с нова програма, част от парите от която прехвърли в помощ на украинците, засегнати от войната. Появи се и информация, че Пугачова е купила парцел на гробище в Израел.

В края на август примата и децата й се върнаха в Русия. Тя трябваше да се сблъска с обиди за позицията си, но не остана мълчалива, отговаряйки на пропагандисти и други критици. Освен това Пугачева поиска да бъде включена в списъка на чуждестранните агенти, където съпругът й вече фигурира.

Онзи ден тя взела децата и отново отлетяла в чужбина.

Превод: GlasNews