След нашумелия арест на Шон "Диди" Комбс, 54-годишният рапър беше изпратен в Metropolitan Detention Center в Бруклин, но едва ли ще е в безопасност там. Това мнение изрази бившият пазач на затвора Камерън Линдзи в коментар за TMZ.

Той каза, че други затворници са били повече от готови да нападнат падналата хип-хоп звезда. Някои от по-насилствените затворници дори биха сметнали убийството на Комбс за „знак на честта“, смята той.

Рапърът Шон "Диди" Комбс е обвинен в сексуално насилие и тормоз

В момента Пи Диди е държан в специалната жилищна част на затвора, докато чака делото му за сексуален трафик да влезе в съда. Но в изолатора всеки аспект от живота му ще бъде под контрол.

MDC, единственият федерален затвор в Ню Йорк, е известен със своето насилие, сурови условия и контрабанда на наркотици. Съоръжението на MDC в Манхатън затвори през 2021 г. Наричан е „адът на земята“ и е свидетел на убийства и самоубийства от отварянето си през 1994 г.

Изолирането на Комбс от другите затворници не означава, че той ще получи специално отношение. Както всички останали, Шон ще става в 6 сутринта и ще има само един час почивка на ден. Ще му бъде позволено да се къпе три пъти седмично с периодични посещения от приятели и семейство.

Всеки ден Комбс трябва да почиства килията си, да оправя леглото и да бърше пода. Диетата му ще се състои от строга диета от 1800 калории. Храната не е особено прясна, тъй като ще се съхранява в затопляща кутия, за да може да се храни отделно от съкилийниците си.

Рапърът е обвинен, че е принуждавал хора да правят секс помежду си, притежавал е оръжия и е набил доста жени, включително бившата си приятелка Каси Вентура. Той отрича всичко.

Клип показва как рапърът Пи Диди бие и влачи бившата си приятелка

Адвокатите на рапъра поискаха от съда да го пусне под домашен арест и предложиха гаранция от 50 милиона долара, но получиха отказ, който смятат да оспорят. Самият Комбс моли съдията да го пусне от затвора и дори обеща, че ще има минимален брой посетители от женски пол в дома си в Маями Бийч.

Комбс не е първият високопоставен затворник от MDC. Р. Кели, Гислейн Максуел и Майкъл Коен също бяха там.