Бившата любовница на Матю Пери Кейти Едуардс говори в интервю за The UK Sun за борбата на актьора със зависимостта към наркотиците. Пери излиза с Кейти през 2006 г., след като се запознават на среща на Анонимни алкохолици. Романсът им е кратък, но след това те остават приятели.

Джордж Клуни: Матю Пери не беше щастлив в "Приятели"

Едуардс каза, че веднъж посетила приятеля си в разгара на неговата борба. „Посетих Матю в Холивуд Хилс. Той не се чувстваше добре. Цяла вечер беше под въздействието на много лекарства. Намерих го на дивана с ръце, залепени за краката му – беше отчайващо тъжно. Трябваше да използвам лакочистител и зехтин, за да го освободя. Буквално му изкубах космите на краката и това остави червени, грапави петна, по кожата му, беше ужасно."

Матю Пери никога не е спирал наркотиците, обяви приятел на покойния актьор

През 2020 г. Кейти е бременна и Матю я моли да му достави лекарства: според него „никой не би заподозрял жена, която чака дете, в подобно нещо.“

Кейти по-рано постави под съмнение дали актьорът е бил „трезвен“ преди смъртта си и каза, че може да е взел хапчета. Когато причината за кончината му беше разкрита, стана ясно, че Пери е починал от "острите ефекти на кетамина", лекарство, използвано за лечение на депресия, а също и като наркотик за развлечение.

Стана ясна причината за смъртта на Матю Пери

Дженифър Анистън разкри, че си е писала с Матю Пери в деня на смъртта му