Болната от рак американска актриса Шанън Дохърти, която се разведе със съпруга си Кърт Исвариенко през декември 2023 г. след 11 години брак, подаде молба до съда за съпружеска издръжка. 

Според документи, подадени в петък, 14 юни в Лос Анджелис, звездата от "Бевърли Хилс, 90210" моли за подкрепа съпруга си Кърт Исвариенко на фона на развода на двойката и дългата й битка с рака, съобщи People.

Актрисата изисква Исвариенко да плаща 15 434 долара на месец, считано от 1 юни 2024 г., и да внесе 9100 долара за хонорарите на адвоката си.

В изявление Дохърти, която за първи път беше диагностицирана с рак на гърдата през 2015 г., каза, че поради „продължаващи здравословни проблеми“ не е в състояние да работи и няма „никакви перспективи за бъдеща работа“.

След като влезе в ремисия през 2017 г., 53-годишната актриса разкри през февруари 2020 г., че ракът се е върнал, а в края на миналата година тя разкри, че болестта се е разпространила в костите й.

В изявление актрисата каза: „Днес практически целият доход, който печеля, е остатъчен доход от работата, която заемах преди брака си. Наскоро научих, че след 30 юни 2024 г. Charmed вече няма да се излъчва на никоя голяма платформа за стрийминг. "В резултат на това бъдещият ми остатъчен доход ще намалее драстично."

Дохърти казва, че нейното увреждане също ще доведе до загуба на нейната здравна застраховка SAG, което ще увеличи медицинските й разходи, които според нея миналата година са надхвърлили 21 000 долара. Тя казва, че доходът й от началото на годината е 25 732 долара.

Цял екран
Снимка: Getty Images

„Въпреки че доходите на Кърт са значително по-големи от моите, той не е направил никакви временни плащания за съпружеска издръжка и не е направил никакви вноски към моите адвокатски или счетоводни такси и разходи след подаването на молбата ни за развод. Кърт също отказа да предостави основна информация за доходите си за 2023 г. Съответно моите адвокати ще подадат молба за принудително получаване на тази информация“, каза Дохърти в изявлението.

Дохърти казва, че е помогнала на Исвариенко да „оправи финансите си“ по време на брака им.

В изявлението Дохърти твърди, че докато тя „поема прекомерни медицински разходи, които не са покрити от застраховката, за да се подложи на експериментално лечение с надеждата да удължи живота ми“, тя твърди, че Исвариенко „харчи хиляди долари в медицински центрове, магазини за бижута, Gucci,“ при това "твърди, че няма достатъчно пари, за да ме издържа".