Актрисата Гал Гадот направи няколко изявления след атаката на Хамас срещу Израел. Родената в Петах Тиква казва, че „светът не може да седи безучастен, докато се случват тези ужасяващи терористични актове“. Междувременно таблоидите пишат, че Гал може да бъде призована в армията 16 години след като е служила в ЦИХАЛ.  

Гал Гадот поиска светът да не "седи на оградата" по време на войната между Израел и Палестина, след като стотици хора бяха убити при терористична атака в събота, 7 октомври.

38-годишната актриса от Wonder Woman е служила в израелските отбранителни сили като боен инструктор преди повече от десетилетие, което накара някои да се чудят дали може да бъде призована да се бие във войната срещу Хамас.

През уикенда бившата Мис Израел 2004 беше една от първите холивудски звезди, които подкрепиха Израел. Тя написа: „Подкрепям Израел и вие също трябва. Светът не може да седи на оградата, докато се случват тези ужасяващи терористични актове!“

Звездата също помоли феновете си да дарят средства за пострадалите от терористичните атаки през уикенда, пише Daily Mail.

Гадот сподели видео от неделното изпълнение на U2 в Circle в Лас Вегас, където групата посвети песента си Pride (In the Name of Love) на стотиците музикални фенове, убити и отвлечени на музикалния фестивал в Израел в събота.

38-годишната звезда от Wonder Woman е служила в израелските отбранителни сили като боен инструктор преди повече от десетилетие. Тя служи в продължение на две години, което е задължително за израелците, и каза, че службата в армията й е помогнала да придобие дисциплина и умения за работа в екип, които сега прилага в правенето на филми.

Всички израелски граждани могат да бъдат призовани да се бият, тъй като страната навлиза в това, което експертите нарекоха най-лошия конфликт между Израел и Палестина от десетилетия.

Около 300 000 израелски резервисти вече са повикани да се присъединят към силите на ЦАХАЛ. Не е ясно дали звездата е повикана в резервите.

Гадот и други звезди като Кайли Дженър, Мадона и Ейми Шумър бяха изправени пред онлайн злоупотреби от пропалестински потребители на социалните медии, след като изразиха подкрепа за еврейската нация. Някои дори поискаха да бойкотират актрисата.

Повече от 700 израелски войници и цивилни бяха застреляни или убити при ракетни атаки, извършени от палестински екстремисти в събота. Около 260 души са убити в първите часове на атаката. Всички те бяха посетители на музикалния фестивал Nova, който се проведе в пустинята Негев.

Ужасът на музикалния фестивал в Израел, побран в едно ВИДЕО

В отговор израелските отбранителни сили (IDF) и военновъздушните сили нанесоха въздушни и ракетни удари в ивицата Газа, заявявайки, че са ударили повече от 1000 цели на Хамас през последните два дни.

Сега израелският министър на отбраната Йоав Галант каза, че властите ще спрат електричеството в ивицата Газа и ще блокират влизането на храна и гориво, заявявайки, че неговите войски се „борят с варвари и ще реагират по съответния начин“.