Най-малко 260 тела на посетители на музикалния фестивал Nature Party бяха открити в Южен Израел след нападение на Хамас, съобщи каналът i24, позовавайки се на медицинската организация ZAKA.

Масово клане на музикален фестивал в Израел ВИДЕО

Освен това по време на нападението срещу фестивала бойци на Хамас отвлякоха около 10 момичета. Общо около 130 души са изчезнали в резултат на екстремисткото нападение срещу фестивала.

 
Както казаха оцелели посетители на фестивала, след атаката на бойците те видяха голям брой убити и ранени.

Една от посетителите на събитието Ghibli каза пред CNN, че е избягала от мястото на нападението и е била спасена, като е успяла да се качи в минаваща покрай нея кола.

Фестивалът се проведе в пустинята в община Рейм на 6-7 октомври близо до град Офаким. Тази зона се намира близо до границата с ивицата Газа. Нападението е извършено в събота сутринта. Участничка във фестивала на мира, атакуван от Хамас, пусна сборно видео от кошмара, преживян от присъстващите. Вижте го:

Седмици наред развълнувани меломани очакваха с нетърпение фестивала Supernova, който се проведе в пустинята в Южен Израел, за да съвпадне с еврейския фестивал Сукот.

„Дойде моментът, когато цялото семейство отново ще се събере“, написаха организаторите в социалните мрежи преди началото му. "И какво забавление ще бъде!”

Само часове по-късно страниците на събитието в социалните мрежи вече са наводнени с отчаяни хора, които се опитват да намерят близки. Това се случва, след като палестински екстремисти нахлуха във фестивала и откриха огън като част от огромна изненадваща атака срещу Израел.

Да припомним, че движението Хамас извърши ракетни атаки на израелска територия, след което на 7 октомври 2023 г. бойците обявиха война на страната.

Според израелския премиер Бенямин Нетаняху може да се говори за пълномащабна война.