Според нов материал принц Хари е потърсил помощта на няколко бивши кралски помощници, за да „реабилитира“ репутацията си.

Съобщава се, че 39-годишният херцог на Съсекс все повече се разочарова от холивудските публицисти и се обръща към родната земя за помощ, за да подобри репутацията си.

Според вътрешни за двореца лица бащата на две деца, който се готви да отпразнува 40-ия си рожден ден следващата седмица, се е обърнал към някои познати лица в Обединеното кралство.

„Хари се отдръпва от всякакви холивудски публицисти и търси съвет от старите си приятели и съмишленици“, казва източник пред „Дейли мейл“.

„Явно се е обърнал към себе си, мислейки си: „Трябва да направя нещо различно, защото това, което правя, явно не работи“. Накратко, той преосмисля начина си на работа.“

Макар че Хари и съпругата му Меган Маркъл засега не търсят трайно завръщане в кралското лоно, според съобщенията те правят всичко възможно, за да заровят томахавката с кралските особи.

Поне един от кралските помощници, към когото Хари се е обърнал, е описан като съветник от „старата школа“, известен с дискретността си да помогне за плана, неофициално наречен операция „Приведи Хари от студа“.

Съобщава се, че Хари се е свързал и с бившия личен секретар Едуард Лейн Фокс.

„Ако някой може да го направи, то това е Едуард. Последния път, когато го видях, ми се искаше да го хвана за раменете и да му кажа: „Ед, моля те, върни нашето момче у дома“. Сега е подходящият момент“, казва източник пред изданието.

Въпреки това, когато е потърсен за коментар от изданието, Фокс казва: „Страхувам се, че това не е нещо, по което имам мнение“.

Макар че подробностите за слуховете остават оскъдни, предполага се, че основателят на Invictus Games може да поеме и „много слаби кралски задължения“ в близко бъдеще.

Всъщност един от вътрешните лица смята, че „ако Хари се върне в Обединеното кралство с нулев шум, не прави никаква реклама и присъства на съвсем обикновени събития, той би могъл да се докаже и да спечели отново британската общественост“.



Това се случва, след като херцогът запази дистанция от отчуждения си брат принц Уилям, докато двойката присъстваше поотделно на погребението на чичо си във Великобритания миналата седмица.

След като се появиха съобщения, че Хари ще пропусне събитието от съображения за сигурност, херцогът в крайна сметка отлетя за Обединеното кралство, за да се появи инкогнито на възпоменателната служба.