Американският рапър и продуцент Шон Комбс, известен като Пи Диди, е в центъра на голям скандал, свързан с обвинения в сексуално насилие.

Да припомним, че кариерата на изпълнителя започва през 90-те години на миналия век с успешния албум No Way Out, а през 2022 г. Forbes оценява състоянието му на 1 милиард долара, което го прави един от най-богатите музиканти в света. Още с първите стъпки на музикалния му път обаче той е преследван от проблеми със закона.

Обвиненията срещу P Diddy се появиха за първи път през 2017 г., когато той беше обвинен в насилие, а през 2023 г. беше заведено ново дело. В документите се твърди, че Комбс и певецът Арън Хол са извършили сексуално насилие над жена през 1990-1991 г., което рапърът е заснел.

Същата година друга жена съобщила на полицията, че Комбс я е изнасилил през 2003 г., когато е била само на 17 години.

Още по-тежки обвинения отправи бившата му приятелка, певицата Каси Вентура. Тя твърди, че Комбс я е малтретирал физически и сексуално в продължение на десет години, принуждавал я е да взема наркотици и я е принуждавал да прави секс с други мъже, като всичко това е записвано на видео.

„След много години мълчание реших да разкажа историята си в полза на други жени, които също са изправени пред насилие и малтретиране“, каза Вентура пред репортери.

Сега срещу американския рапър е заведено гражданско дело. Американката Джей Доу обвини Шон Комбс в сексуално насилие и дрогиране. Това е дванадесетото дело срещу известния американски музикант, съобщава CNN. Жертвата заявила, че през 2022 г. Шон Комбс я е упоил и след това я изнасилил.

„Тя се събудила със синини и наранявания, но не си спомня как е получила тези наранявания“, се казва в делото.

Момичето каза, че такова насилие е продължило до юли тази година.

След началото на разследването срещу P Diddy са заведени няколко наказателни дела.

Разследващите твърдят, че рапърът е използвал влиянието си в индустрията, за да създаде престъпна организация, занимаваща се със сексуален трафик, отвличания и други престъпления. Едно от най-сериозните обвинения включва участието на Комбс в организирането на секс партита, известни като Freak Offs, на които жени са били дрогирани и след това изнасилвани.

Източници твърдят, че партитата са продължили няколко дни и жертвите са се нуждаели от медицинска помощ.

Журналистите твърдят, че известни личности може да са присъствали на тези партита. Сред другите се споменават имената на Дженифър Лопес, Леонардо ди Каприо, Бионсе и Джъстин Бийбър.

Някои знаменитости, включително Khloe Kardashian и Usher, по-рано казаха, че са станали свидетели на шокиращи събития на подобни събития, но скоро изтриха публикациите си в социалните мрежи.

На 24 септември беше съобщено, че Пи Диди е започнал гладна стачка в затвора, страхувайки се, че може да бъде отровен.

Източници казват, че той отказва храна от страх за безопасността си. Междувременно разследването продължава, а рапърът може да получи доживотен затвор.

Бивш надзирател в затвор: Животът на Пи Диди е в сериозна опасност

Клип показва как рапърът Пи Диди бие и влачи бившата си приятелка

Рапърът Шон "Диди" Комбс е обвинен в сексуално насилие и тормоз