Матю Макконъхи се е погрижил да разкаже на своя син-тийнейджър Леви за добрите, лошите и грозните страни на социалните медии, преди да го остави да се присъедини към тях навръх 15-ия му рожден ден през юли. Преди два месеца носителят на „Оскар“ и съпругата му Камила Алвеш най-накрая се предадоха пред молбите на Леви и му позволиха да си създаде акаунт в Instagram, след като преди това са го обмисляли в продължение на цели три години.

„Нека да поговорим за това какво представляват социалните медии днес“, именно с тези думи подходил към темата Матю. „Нека поговорим за възходите. Нека поговорим за паденията. Да поговорим за активите. Нека поговорим за капаните“, продължил актьорът.

„Нека поговорим за това, което искаш да кажеш. Каква е историята ти? Защото това, което се случва често с младите хора и социалните медии, е че се събуждат сутрин и първото нещо, което си мислят е: „Каква ще бъде добра публикация?“ Вместо „Какво искам да правя днес“, добавил 53-годишният Макконъхи.

Кейт Мидълтън "никога няма да прости" на Меган Маркъл за "предателството" ѝ

Като цяло Матю би посъветвал младите да обърнат повече внимание на собствения си живот, преди да се втурнат да споделят всичко в социалните платформи. Той признава, че синът му все още учи тънкостите на онлайн света.

„Искам да кажа, че все още правим малки стъпки в онлайн пространството, тъй като Леви едва сега се докосва до него“, споделя той. „Това, което той публикува, ние с Камила също го мислим, измерваме, обсъждаме нещата.“

Звездата от „Клубът на купувачите от Далас“ продължава: „Накарахме Леви да погледне профилите на много други хора, които харесва, да види техните публикации и да се запита защо ги харесва. Да се запита защо определени хора са по-популярни в социалните медии от други“.

 "Дали тези хора са толкова следвани поради правилните причини? Дали всъщност говорят от свое име, или се държат като някой друг? Дискусията продължава“, добавя актьорът, цитиран от Tialoto.bg.

Макконъхи и Алвеш са женени от 2012 г. Освен 15-годишния Леви, съпрузите имат и две по-малки деца – дъщеря Вида на 13 години и 10-годишен син Ливингстън.

През юли Макконъхи и Алвес представиха сина си на собствените си последователи в социалните медии навръх 15-ия му рожден ден. „Честит рожден ден на Леви Алвеш Макконъхи“, казаха баща му и майка му в общ пост в Instagram.

„Хей, приятелю, майка ти е малко нервна днес. Един от подаръците, които ти даваме, е да ти позволим днес да се присъединиш към вселената на социалните медии.“

Макконъхи добави: „Леви знае кой е и знае накъде отива. Мисля, че има страхотна история за разказване и споделяне. Леви, наслади се на приключението, изразявай себе си“.